petpet.newsRead This7 dating tips για όσους έχουν γάτα

Purrfect match

7 dating tips για όσους έχουν γάτα

Για να πετύχετε το στόχο σας

Και εκεί που δεν μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα μπορούσε να σας συμβεί, σας συνέβη. Ο έρωτας με ένα κλικ. Είτε στο facebook είτε σε sites γνωριμιών, γνωρίσατε το άντρα ή τη γυναίκα που σας έκανε αυτό το …κλικ. Ακολουθεί το πρώτο ραντεβού, το οποίο πάει καλά. Μάθατε ότι της/του αρέσει να βλέπει ταινίες στο σινεμά, είπατε και εσείς ότι τρελαίνεστε για βόλτες στη θάλασσα και η βραδιά τελείωσε άψογα. Επιστρέφοντας στο σπίτι είστε χαρούμενοι που πέρασε το πρώτο τεστ. Όχι όμως και το μεγαλύτερο. Έχετε γάτα. Θα τη θέλει; Θα την αγαπάει όσο εσείς;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Αν και θα σας συνιστούσαμε να το πείτε στο πρώτο κιόλας ραντεβού, τουλάχιστον θα πρέπει να το πείτε νωρίς. Μην αφήσετε τον καιρό να περάσει. Και επίσης μη νομίσετε ότι δεν είναι και το πιο σημαντικό. Για κάποιους είναι, και καλό είναι να το γνωρίζετε από την αρχή. Ας δούμε πώς θα γίνει αυτό.

Dating Tip 1: Οι περισσότεροι που ζουν με κάποιο ζωάκι έχουν και τις ανάλογες φωτογραφίες στο προφίλ τους στο facebook. Και έτσι ο άλλος θα τις δει. Όμως αν δεν γίνει κουβέντα για αυτό, σημαίνει ότι ο άλλος είτε τις είδε και δεν έχει πρόβλημα ή δεν τις είδε. Οπότε ερχόμαστε σε αυτό που είπαμε πιο πάνω. Πρέπει από την αρχή να το πείτε εσείς. Αν κάποιος είναι αλλεργικός ή απλά δεν θέλει pet θα πρέπει να το γνωρίζει από την αρχή, όπως θα θέλατε να το γνωρίζετε και εσείς αν ήσασταν στη θέση του. Στην περίπτωση που δεν θέλει ζώο θα πρέπει μάλλον να μην έχετε και πολλές ελπίδες ότι αυτή η σχέση θα προχωρήσει. Πολλοί ξεκινούν μια τέτοια σχέση λέγοντας “θα δούμε στην πορεία” και στις περισσότερες περιπτώσεις η πορεία αυτή είναι άσχημη. Αν από την αρχή ξεκαθαρίσετε την κατάσταση, θα είναι καλό και για τους δυο σας γιατί δεν θα έχετε προλάβει να εμπλακείτε συναισθηματικά και θα ξεκόψετε πιο εύκολα. Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλοί που θα θελήσουν τη γατούλα σας.

Dating Tip 2: Αν τώρα η γάτα σας είναι λιγάκι ζηλιάρα (ζηλιαρόγατα που λέμε) και δεν θέλει να σας μοιραστεί με κανέναν άλλον, τότε θα πρέπει να την προετοιμάσετε κάπως την κατάσταση. Αν ο άλλος που μόλις γνωρίσατε έρθει για πρώτη φορά στο σπίτι σας, θα πρέπει να ασχοληθεί αρκετά με τη γατούλα σας. Να της προσφέρει λιχουδιές (αυτό πάντα πιάνει στις γάτες), να την παίξει, να της μιλήσει γλυκά και να μην αφιερώσει όλο το χρόνο σε εσάς. Το ίδιο και εσείς. Διαφορετικά η γάτα σας θα αρχίσει να σας διεκδικεί με όποιον τρόπο μπορεί. Φτιάξτε λοιπόν την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να μην αισθανθεί ριγμένη.

Dating Tip 3: Υπάρχουν όμως και οι δύσκολες περιπτώσεις όπου μπορεί η γατούλα σας να φρικάρει στην κυριολεξία. Να νιώσει άσχημα με το που θα δει την εισβολή στο χώρο της και να αντιδράσει επιθετικά. Μην “πιέσετε” τη γνωριμία από την πρώτη στιγμή. Αφήστε τη να κρυφτεί στο χώρο της και συνεχίστε κανονικά τη βραδιά σας. Κάποια στιγμή θα βγει και θα έρθει να κάτσει κοντά σας. Αν όχι, την επόμενη φορά θα το κάνει. Θα συνηθίσει την κατάσταση. Άλλα ζώα συνηθίζουν αμέσως ενώ άλλα θέλουν λίγο χρόνο. Το μόνο που θέλουν να νιώσουν είναι σιγουριά, ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους.

Dating Tip 4: Αν γνωρίσετε κάποιον με σκυλάκι ή κάποιον που δεν έχει κάποιο ζώο μην τον προσπεράσετε. Δώστε μια ευκαιρία στη γνωριμία αυτή. Τα ετερώνυμα έλκονται, ως γνωστόν, και από τις διαφορές συχνά προκύπτει κάτι καλό. Όλα τα ζωάκια είναι το ίδιο. Δεν αγαπάμε τις γάτες και αντιπαθούμε τα σκυλιά.

Dating tip 5: Να ξέρετε ότι, σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες έλκονται από άντρες που έχουν κατοικίδιο. Τους βλέπουν πιο τρυφερούς, πιο δοτικούς. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες. Αν είστε άντρας, μην ντρέπεστε να ποστάρετε φωτογραφίες με τη γατούλα σας. Είναι μέρος της ζωής σας, δεν είναι κάτι που πρέπει να κρατήσετε κρυφό. Δεν έχετε ακούσει που λένε “οι πραγματικοί άντρες αγαπούν και προστατεύουν τα ζζώα;”

Dating tip 6: Προετοιμάστε τον άνθρωπο που γνωρίσατε περιγράφοντάς του το χαρακτήρα της γάτας σας, ώστε να φερθεί ανάλογα. Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και κάθε ζώο θέλει το δικό του χειρισμό. Δείτε το σαν ένα παιχνίδι που πρέπει να κάνετε.

Dating tip 7: Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σας περάσει από το μυαλό να εγκαταλείψετε το ζωάκι σας επειδή αυτός ή αυτή που γνωρίσατε δεν το θέλει. Όποιος θέλει εμάς θέλει και το κατοικίδιό μας που είναι μέρος της ζωής μας. Να είστε απόλυτος σε αυτά που θέλετε και αγαπάτε. Αν η γνωριμία δεν δουλέψει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Πάμε παρακάτω. Θα βρεθεί αυτός που θα αγαπήσει και τους δυο σας και θα θελήσει να μοιραστεί το σπίτι μαζί σας.

SHARE
MORE READ THIS