Ο Πολίτης του Κόσμου Αλέξιος Κοιμήσης ανακάλυψε το Νόημα της Ζωής

από ymavrak

Δεν είναι απλά κομμάτι της συναρπαστικής ζωής του, είναι η ίδια του η ζωή. Τα αγαπημένα του ζώα, η εξαίρετη σύζυγός του και οι αναμνήσεις του. Ενας πραγματικός κοσμοπολίτης, ένας άνθρωπος του κόσμου είναι ο Αλέξιος Κοιμήσης.

alexiosmed

-Όταν πήγαινα να τον συναντήσω δεν φανταζόμουνα να ακούσω ούτε τα μισά από αυτά που μου είπε…

θα γράψει η δημοσιογράφος Mary Ann που τον συνάντησε και μίλησε μαζι του για λογαριασμό του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”.

alexioskoimisis9-49

img_4204 img_4208 img_4210 img_4213 img_4214

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξιου Κοιμήση-αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της Ιστορίας Αγάπης για τα ζώα που ακολουθεί-θα δημοσιευθεί στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” την Δευτέρα 17 Οκτωμβίου 2016.

  img_4204 img_4208 img_4210 img_4213 img_4214

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Αλέξη Κοιμήση από την ενασχόλησή του με τον τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και στο Λονδίνο…. Εκτός από διευθυντής σε πολλά ξενοδοχεία όπως το Grosvenor House Hotel και Cumberland Hotel στην Αγγλία, το Αστήρ Παλλάς και το Grand Resort Lagonissi στην Ελλάδα, υπήρξε Διευθυντής ΕΟΤ Αγγλίας και έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ήθελα λοιπόν να μάθω για τα επαγγελματικά του βήματα, από πού ξεκίνησε και πως έχει φτάσει σήμερα να «συγκατοικεί» με τόσα ζώα…

Αυτά που μου αποκάλυψε… πολύ ενδιαφέροντα, καθώς μίλησε για όλους και για όλα…

Καθώς σου μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες του και τα επαγγελματικά του εγχειρήματα ο Αλέξης Κοιμήσης δεν παραλείπει να σου δίνει συνεχώς πληροφορίες για τα ζώα που φροντίζει και υπεραγαπά…

img_4202

Τον ρώτησα εάν τα χρόνια που ζούσε στο Λονδίνο με τόσες πολλές ασχολίες είχε κάποιο κατοικίδιο, ο ίδιος μου εξομολογήθηκε …

Α.Κ.: «Έχω ένα εξοχικό στην Ελλάδα και πάντα είχα εκεί σκυλιά. Τότε που ζούσα στο Λονδίνο, θα ομολογήσω ότι δεν ήμουν καλός «πατέρας», εξαιτίας των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, αλλά τα φρόντιζαν άνθρωποι που είχα προσλάβει γι’ αυτό το λόγο και ο αδερφός μου. Τότε είχα 3 σκυλιά».

Σήμερα; πόσα έχετε, τον ρώτησα και αμέσως η έκφραση του προσώπου του πήρε μια μορφή που εκδήλωνε στοργή και αγάπη, μια αγάπη που μόλις επισκεφθήκαμε τους χώρους που ζουν τα ζώα φάνηκε αμέσως…

Α.Κ.: «Ξέρεις οι γείτονες μπορεί να με περνάνε και για τρελό με αυτά που κάνω για τα ζώα μου αλλά εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτό.

Εγώ ξυπνάω το πρωί 6 η ώρα, από τις 6μιση έως τις 9 είμαι μαζί με τα σκυλιά και τις γάτες μου. Γιατί από αυτά αντλώ δύναμη, χαρά και αισιοδοξία και γίνεται πιο όμορφη η μέρα μου.

Αντλώντας όλη αυτή την αγάπη και όλα αυτά που μου προσφέρουν , γιατί αυτά μου δίνουν είναι περισσότερα από όσα τους δίνω εγώ. Εγώ τους εξασφαλίζω το σπίτι τους, το φαγητό τους, τη καθαριότητά τους ,τους γιατρούς τους».

img_4213

-Πως είναι η καθημερινότητά σας με τόσα πολλά ζώα;

Α.Κ.: «Κάθε πρωί έρχομαι για ένα εσπρεσάκι στην πλατεία της Βούλας και μαζί μου παίρνω και ένα σκυλί. Κάνουμε βόλτα.

Ο Λάκι κάθεται ήρεμος, αντίθετα όταν βγω με τον Ρόκι μας παίρνει είδηση όλη η περιοχή, δεν είναι άγριος είναι πολύ ζωηρός όμως.

Φυσικά δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ αν δεν περάσω να τα καληνυχτίσω. Ακόμα και έξω να έχουμε βγει με παρέα και τύχει να γυρίσουμε αργά, δεν γίνεται να μην περάσω από το κτήμα να με δούνε-να τα δω, να παίξω λίγο μαζί τους, να τα χαϊδέψω.

Μετά θα πάω στην πιλοτή που έχουμε 6 γάτες, θα ασχοληθώ και λίγο με αυτές και έπειτα θα ανέβω στο σπίτι που εκεί έχουμε άλλες 3 γάτες. Αυτές μάλιστα κοιμούνται μαζί μας. Και συνήθως κουλουριάζω εγώ και η γυναίκα μου στο κρεβάτι και απλώνονται αυτές».

img_4214

-Πόσο ξεχωριστή σας κάνουνε τη μέρα και τη ζωή σας;

Α.Κ.: «Αν αυτή τη στιγμή είμαι καλά το οφείλω και στα σκυλιά μου…

Είχα καρκίνο και μου είχε πει ο γιατρό ότι οι πιθανότητες να ζήσω ήταν 30%.

Πριν μπω στο νοσοκομείο πήγα στα σκυλιά μου, έμεινα μαζί τους, μίλησα μαζί τους και μετά πήγα στο νοσοκομείο.

Είχα καρκίνο επίπεδο 3 και σώθηκα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο