Φρόντισαν τους σκύλους στο δημοτικό κυνοκομείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων και του παγετού οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου ζήτησαν τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού προκειμένου να μεταβούν στο δημοτικό κυνοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή του Κορνού για να φροντίσουν και να ταΐσουν τα σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των εθελοντών και με όχημά της τους μετέφερε στο δημοτικό κυνοκομείο, κάτι που ήταν αδύνατον να καταφέρουν από μόνοι τους λόγω του σφοδρού χιονιά.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον κύριο διοικητή καθώς μετά από έκκληση εθελοντών όχημα της Πυροσβεστικής τους παρέλαβε από τα σπίτια τους και τους μετέφερε στο δημοτικό κυνοκομείο, όπου οι εθελοντές φρόντισαν τα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο. Όταν τελείωσαν τη φροντίδα το πλήρωμα τους επέστρεψε με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν αυτές τις μέρες στο νησί μας τα ζώα χρειάζονται ένα κατάλληλο κατάλυμα για να προστατευθούν. Βαρέλια ή άλλες μεταλλικές κατασκευές είναι εντελώς ακατάλληλες καθώς τα ζώα αντί να προστατευθούν παγώνουν περισσότερο. Ξύλινα ή πλαστικά καταλύματα με άχυρο ή παλιά ζεστά ρούχα είναι κατάλληλα».

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο