Διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων στην Κεφαλονιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Με κεντρικό σύνθημα «Σκοτώνετε τα ζώα, ντροπιάζετε τον τόπο μας» δεκάδες φιλόζωοι μαζί με τα σκυλιά τους πραγματοποίησαν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης και εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, που δεν αρμόζουν στον πολιτισμό του νησιού και δυσφημούν τον περήφανο και όμορφο τόπο τους.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ζωόφιλων Κεφαλονιάς «Ντορίς» και ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλονιάς με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία ώστε να μην ανέχεται οποιοδήποτε έγκλημα διαπράττεται εις βάρος των ζώων και να καταγγέλλει τους δράστες αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Έχοντας στα μπλουζάκια τους μηνύματα όπως «όχι στην κακοποίηση των ζώων», «σκοτώνετε τα ζώα ντροπιάζετε τον τόπο μας», οι φιλόζωοι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την παραλία του Αργοστολίου και φωνάζοντας δυναμικά συνθήματα έφθασαν στο Λιμεναρχείο και στη συνέχεια επέστρεψαν και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο χώρο του παλιού ΚΤΕΚ στην αγορά του Αργοστολίου.

Ήταν μια ειρηνική πορεία στην οποία διαμαρτυρηθήκαμε για τα κρούσματα βίας απέναντι στους πιστούς τετράποδους συνοδοιπόρους μας που τελευταία είναι και αρκετά. Ήταν ένα όμορφο και ηλιόλουστο πρωινό, με αρκετή ψύχρα, που ωστόσο δεν εμπόδισε πολλούς φίλους να παρευρεθούν και όλοι μαζί να περπατήσουμε, να φωνάξουμε και να προσπαθήσουμε ν’ αφυπνίσουμε. Σας ευχαριστούμε όλους σας από καρδιάς», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασάδο.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο