Πυροσβέστες έσωσαν μωρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε τέντα καταστήματος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για άλλη μια φορά οι άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου έδειξαν την ευαισθησία τους και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» για τον απεγκλωβισμό και την περισυλλογή ενός γατιού μόλις 2 μηνών, το οποίο κάτω από άγνωστε συνθήκες βρέθηκε πάνω στη σιδερένια κατασκευή – τέντα μιας καφετέριας στο πάρκο Θεοτοκόπουλου στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το σωματείο πέντε πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου μαζί με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας έφτασαν γρήγορα στο σημείο και με προσεκτικούς χειρισμούς κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να κατεβάσουν το γατάκι, που άγνωστο πως βρέθηκε πάνω στη σιδηροκατασκευή.

Το γατάκι παραδόθηκε σώο και αβλαβές στις εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» που παρακολουθούσαν την επιχείρηση διάσωσής του. Ο μικρούλης μετά την περιπέτεια που έζησε φιλοξενείται σε σπίτι όπου θα παραμείνει εκεί έως ότου βρει την κατάλληλη οικογένεια για να υιοθετηθεί.

«Εμείς για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε τους πέντε αξιωματικούς της 3ης ΕΜΑΚ που προσέτρεξαν προς βοήθεια και εκτέλεσαν επιτυχώς την εναέρια περισυλλογή. Πάντα φιλοζωικά άξιο το Πυροσβεστικό Σώμα», αναφέρει η Καλλιόπη Μαραβελάκη, μέλος και δικηγόρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση».

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο