Βοηθήστε τον Radu να σώσει 950 σκυλιά ώστε να μη μείνουν στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στη Ρουμανία τα πράγματα όσον αφορά τα ζώα είναι όπως στην Ελλάδα. Πολλοί αρνούνται να στειρώσουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα να γεννιούνται μωρά που καταλήγουν στους δρόμους ή στα κρατικά κυνοκομεία. Τόσο στο δρόμο όσο και στα καταφύγια η ζωή είναι φριχτή και οι πιθανότητες επιβίωσης ελάχιστες.

Ο Radu Termure είναι ένας από τους ανθρώπους αυτής της χώρας που προσπαθούν να κάνουν το ακατόρθωτο, να περιθάλψουν και να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Η Ρουμανία είναι μια χώρα με αμέτρητα αδέσποτα και με ένα κράτος εχθρικό προς αυτά. Το βίντεο που ακολουθεί γυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 και δείχνει το καταφύγιο του Radu, στην πόλη Cluj, στο οποίο ζουν 950 σκυλάκια. Τα σκυλάκια αυτά μαζεύτηκαν από τους δρόμους, στειρώθηκαν και έλαβαν την περίθαλψη που έπρεπε. Το καταφύγιο στεγάζεται προσωρινά σε μια παλιά φάρμα χωρίς νερό και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ιδιοκτήτες της φάρμας αποφάσισαν να ανακαινίσουν το οίκημα και να το χρησιμοποιήσουν. Έτσι ο Radu και τα ζώα του πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να φύγουν κινδυνεύοντας να μείνουν στο δρόμο.

Η μόνη λύση είναι να αγοραστεί ένα κοντινό οικόπεδο ώστε να γίνει από την αρχή ένα νέο καταφύγιο για όλα αυτά τα ζώα. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι 50 χιλιάδες ευρώ.  Ο Radu χρειάζεται τη βοήθεια όλων καθώς δεν διαθέτει αυτό το χρηματικό ποσό. Όποιος θέλει να συμβάλει μπορεί να στείλει μήνυμα στο mail radutermure@gmail.com ή να μπει στο   όπου θα μπορέσει εύκολα να δώσει χρήματα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο