Κάνουν έκκληση για τροφές, κουβέρτες και σπιτάκια για τα αδέσποτα της περιοχής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η μόλις δυο μηνών φιλοζωική ομάδα «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» κάνει έκκληση για να συγκεντρώσει τροφές για τα αμέτρητα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκι της περιοχής αλλά και κουβέρτες και σπιτάκια για να μπορέσουν να προστατευθούν από το κρύο του χειμώνα.

Η κατάσταση στη χώρα μας παραμένει απίστευτα άσχημη για τα αδέσποτα καθώς ούτε το Κράτος αλλά ούτε και οι πολίτες ενδιαφέρονται για να λυθεί. Οι εθελοντές των φιλοζωικών ομάδων είναι στην κυριολεξία ήρωες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που κανείς δεν τις φαντάζεται. Η οποιαδήποτε συμβολή σας-είτε οικονομική είτε άλλη-είναι πολύ σημαντική για αυτούς.

Αυτή είναι η έκκληση των εθελοντών της ομάδας «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου», η οποία μετράει μόλις δυο μήνες ζωής: «Στο πανέμορφο Ανατολικό Πήλιο, που είναι ένας παράδεισος για εμάς, αλλά δυστυχώς μια κόλαση για τα ζώα, μαζευτήκαμε κάποια άτομα να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτά τα πλάσματα δημιουργώντας τους «Φιλόζωους Ανατολικού Πηλίου». Με υποτυπώδη συνεργασία με το Δήμο προσπαθούμε να ταΐσουμε και το κυριότερο να παρέχουμε κτηνιατρική περίθαλψη ενόψει του χειμώνα που στον τόπο μας είναι βαρύς.

Δυστυχώς ο κατά τα άλλα πολύ αξιόλογος συνεργαζόμενος κτηνίατρος με το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου έρχεται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Αυτή τη στιγμή περιθάλπουμε εκτός των άλλων 19 κουτάβια γιατί οι στειρώσεις στην περιοχή μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες και ο πληθυσμός σε σκυλάκια και γατάκια εδώ τείνει να γίνει ανεξέλεγκτος. Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε ζώα σε κτηνίατρο στο Βόλο, αλλά δυστυχώς σε λίγο δε θα μπορούμε πια να το κάνουμε γιατί ήδη χρωστάμε αρκετά χρήματα. Η κατάσταση είναι τραγική. Παρακαλούμε όποιος μπορεί και θέλει ας μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε τροφές για μικρά γατάκια και κουτάβια αλλά και για ενήλικα, κουβέρτες, σπιτάκια και ό,τι μπορεί ο καθένας να μας προσφέρει».

Αν θέλετε και εσείς να συμβάλλετε στο έργο των εθελοντών της ομάδας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6977074109 ή να στείλετε μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook.

Επίσης μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να συμβάλλετε στην κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων περίθαλψης και στείρωσης των ζώων που φροντίζουν στον τραπεζικό λογαριασμού του κτηνιάτρου κ. Κωνσταντίνου Παγουρτζή στην Εθνική Τράπεζα στο IBAN: GR8101107810000078170328468 με την αιτιολογία «Δωρεά Ανατολίτικο Πήλιο».

Έρχεται και το πρώτο τους μπαζάρ

Οι «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» θα φιλοξενηθούν φέτος στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του φιλοζωικού σωματείου S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που θα γίνει στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 – 22:00, στο κτίριο του πολυχώρου πολιτισμού και αλληλεγγύης Σπούτνικ, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 46, Αθήνα). Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε από κοντά, να μάθετε τι κάνουν αλλά και να στηρίξετε με όποιον τρόπο μπορείτε (ακόμα και μια κοινοποίηση μπορεί να σώσει μια ψυχή) την προσπάθειά τους.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στο χριστουγεννιάτικο παζάρι τους και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους. Βοηθήστε τους για να βοηθήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους όσα πιο πολλά αδεσποτάκια μπορούν.

,

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο