Οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου προσφέρουν στα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η διαμόρφωση μιας νέας υπεύθυνης στάσης απέναντι σε κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη μας ξεκινά αναμφισβήτητα από τις μικρές ηλικίες. Το σχολείο θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο κτίσιμο μιας φιλοζωικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στους μελλοντικούς πολίτες μια χώρας.

Κόντρα στο τεράστιο κενό που υπάρχει στην ελληνική παιδεία όσον αφορά στην προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας στους νέους ανθρώπους, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με ενημερώσεις, ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, διδάσκει στους μαθητές του να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα δημιουργώντας στην ουσία υπεύθυνους πολίτες με ανεπτυγμένα υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη φύση.

Στο πλαίσιο των δράσεων που βασίζονται στον εθελοντισμό και την προσφορά – που δίνουν διδάγματα ζωής – οι μαθητές και οι μαθήτριες του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με τη στήριξη των δασκάλων και των γονέων τους, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 100 κιλά ξηρά τροφή, 4 κούτες με μεγάλες και μικρές κονσέρβες, ένα σπιτάκι, ένα κλουβί μεταφοράς, παλιά λουριά, πολλά πλαστικά τάπερ, παπλωματάκια, μια αμμολεκάνη, δοχεία για νερό για τ’ αδέσποτα ζώα που ζουν και αυτά δίπλα τους.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, γνωστός για το φιλοζωικό του έργο, και η κα Νίκη Παλίδη, μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου, επισκέφθηκαν το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και παρέλαβαν την προσφορά αγάπης των μαθητών που προορίζεται για τ’ αδέσποτα σκυλιά που φροντίζουν οι δύο εθελοντές φιλόζωοι.

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μικρούς μαθητές, στο Σύλλογο Διδασκόντων, στον διευθυντή και την υποδιευθύντρια για την προσφορά τους αυτή στ’ αδέσποτα σκυλάκια που φροντίζω. Τη θεωρώ μια κίνηση που μας δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Εύη Μαρτιμιανάκη που οργανώνει τέτοιου είδους δραστηριότητες με σχολεία στο πλαίσιο ενημέρωσης διαχείρισης και ευζωίας των αδέσποτων ζώων», ανέφερε ο κ. Γιώργος Ορφανίδης.

Η κα Νίκη Παλίδη επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους γονείς του 21ου Δημοτικού Σχολείου Φορτέτσας Ηρακλείου για τη δωρεά τους σε τροφές για τα αδεσποτάκια μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πραγματικά υπέροχη ομάδα των Ανθρώπων-εκπαιδευτικών του σχολείου για την ευαισθησία τους και τα πολύτιμα μαθήματα πολιτισμού και ενσυναίσθησης που δίνουν στα παιδιά. Σε αυτήν τη γενιά ελπίζουμε όλοι. Να είστε καλά όλοι σας».

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄τάξης παρέδωσαν στην υπεύθυνη του τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του δήμου Ηρακλείου κα Εύη Μαρτιμιανάκη 8 κιλά ξηρά τροφή, δυο μεγάλες κούτες με κονσέρβες, τηγάνια ως δοχεία τροφίμων, μια αμμολεκάνη και μια ποτίστρα, τα οποία με τη σειρά της θα παραδώσει σε δύο άπορους φιλόζωους που φροντίζουν αδέσποτες γάτες.

https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο