Βρήκε σπίτι η σκυλίτσα που έτρεξε στον αγώνα δρόμου «Penny Marathon» της Σαλαμίνας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Tη σκυλίτσα που ακολούθησε τους δρομείς και ποδηλάτες στο μαραθώνιο αγώνα δρόμου αλληλεγγύης για τα αδέσποτα «Penny Marathon», που έγινε στις 10 Ιουνίου 2018 στη Σαλαμίνα, υιοθέτησε πρόσφατα μια οικογένεια από την Αθήνα, χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) και της φιλόζωης Ελισάβετ Μιμικέλλη που έσωσε αυτόν το μικρό θησαυρό από το δρόμο.

Η Πένυ, όπως την ονόμασαν, κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου, εγκατέλειψε τη γειτονιά όπου ζούσε ως αδέσποτη κι άρχισε να τρέχει δίπλα από τους δρομείς και ποδηλάτες, μεταξύ των οποίων και η Ελισάβετ Μιμικέλλη, διανύοντας μαζί τους πολλά χιλιόμετρα.

Ο ενθουσιασμός της ήταν τόσο μεγάλος που η προσοχή της ήταν στραμμένη στους ανθρώπους γύρω της παρά στα διερχόμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει αρκετές φορές. Για τη δική της ασφάλεια, η σκυλίτσα διένυσε τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής μέσα σε ένα από τα οχήματα συνοδείας των δρομέων και ποδηλατών.

Μια εβδομάδα όμως μετά η Ελισάβετ Μιμικέλλη γύρισε ξανά στη Σαλαμίνα κι άρχισε να αναζητεί αυτήν την υπέροχη σκυλίτσα. Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών της Σαλαμίνας, η Ελισάβετ Μιμικέλλη βρήκε την Πένυ που της έκλεψε την καρδιά και την πήρε μαζί της στην Αθήνα.

Η σκυλίτσα είχε απίστευτη συμπεριφορά. Δε λέρωσε, δεν πείραξε, δε γάβγισε, δεν ενόχλησε. Περίμενε υπομονετικά τη βόλτα της και με ευγνωμοσύνη το φαγητό της. Σεβάστηκε άλλους σκύλους και γάτες. Το μόνο που είχε ανάγκη ήταν να βρει μια καλή οικογένεια που θα την αγαπούσε για πάντα! Και τη βρήκε!

Η Ελισάβετ Μιμικέλλη με χαρά ανακοίνωσε την υιοθεσία της Πένυς: “Στις 10 Ιουνίου ήταν η τελευταία κούρσα της ζωής της. Μόνη της τουλάχιστον. Δεν ξέρουμε αν η Πένυ γεννήθηκε στη Σαλαμίνα. Δεν ξέρουμε αν είναι ένα από τα χιλιάδες σκυλιά που ζουν στις τραγικές συνθήκες αυτού του νησιού ή αν παρατήθηκε εκεί”.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο