Αυτά είναι τα δυο σκυλάκια που πήγε ο Δήμος Καβάλας χωρίς λόγο να μαζέψει επειδή απλά κάποιοι δεν τα ήθελαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για τους Δήμους στη χώρα μας τα έχουμε πει και θα τα λέμε. Πολιτισμός μηδέν, φιλοζωία και αγάπη για το περιβάλλον μηδέν. Μιλήστε με κάποιους από αυτούς και θα καταλάβετε. Υπάρχουν φυσικά πάντα οι εξαιρέσεις. Για να μη γελιόμαστε όμως, οι εξαιρέσεις αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Το να μάθουμε τους ανθρώπους ενός Δήμου στοιχειώδη πράγματα πολιτισμού είναι σχεδόν αδύνατον. Αν ήταν μικρά παιδιά, ίσως κάτι κάναμε. Το να τους κάναμε να έχουν ενσυναίσθηση…αυτό ξεχάστε το.

Αυτό όμως που έχουμε απαίτηση είναι να τηρούν το νόμο. Για αυτό τους ψηφίσαμε, για αυτό πληρώνονται. Δεν είναι τσιφλίκι τους ο δήμος. Πότε θα το καταλάβουν; Αυτό το πίστευαν οι Πάρεδροι, οι αγροφύλακες και οι σχετικοί, το ’60 και το ’70-μπορεί και το ’80. Πόσο έχουμε σήμερα; 2019.

Ο νόμος σχετικά με τα αδέσποτα είναι σαφής. Πιο σαφής δεν γίνεται. Και τον γνωρίζουν οι Δήμοι. Οφείλουν να τον γνωρίζουν. Αν θέλουν να τον αλλάξουν, ας πάνε να γίνουν νομοθέτες.

Τι κάνουν λοιπόν οι Δήμοι αγνοώντας το νόμο; Όταν ένας ψηφοφόρος τους ή εν δυνάμει ψηφοφόρος (έτσι τα βλέπουν τα πράγματα, μην έχουμε αυταπάτες) παραπονεθεί για ένα αδέσποτο, πάνε και το μπουζουριάζουν-αυτή είναι η σωστή λέξη-το ζώο είτε έχει κάνει κάτι ή όχι. Στη συνέχεια το πάνε-στην καλύτερη περίπτωση- στο καταφύγιο αν έχουν.

Και εδώ αρχίζει η περιπέτεια του ζώου. Μένει στο καταφύγιο χ χρόνο. Ξεκαθαρίζουμε. Μιλάμε για τα σκυλάκια που δεν υπάρχουν αποδείξεις και χαρτιά ότι είναι επιθετικά. Μένουν λοιπόν στο καταφύγιο, όπου συχνά ξεχνιούνται για πάντα. Ή κάποια στιγμή επανεντάσσονται. Πού; Συχνά αλλού. Κάτι που δεν είναι νόμιμο. Το αλλού επίσης είναι κάτι …ας το αφήσουμε για την ώρα.

Αν δεν υπάρχει καταφύγιο; Είτε ο Δήμος δεν κάνει τίποτα, είτε το πάει στο αλλού, όπως είπαμε, είτε πετάει το μπαλάκι στη φιλοζωική, η οποία κάνει το ντετέκτιβ να βρει τι έχει συμβεί, και συχνά πού είναι το σκυλί.

Αυτές τις μέρες υπεύθυνοι περισυλλογής αδέσποτων Καβάλας πήγαν έτσι απλά να μαζέψουν δυο σκυλάκια από δημόσια υπηρεσία. Χωρίς χαρτιά, χωρίς λόγο. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο μέρος μια φιλόζωη κυρία που γνωρίζει τα σκυλιά. Ζήτησε χαρτιά και τα λοιπά…Αποτέλεσμα τα σκυλιά αυτή τη φορά τη γλύτωσαν.

Γιατί γίνεται αυτό; Η εύκολη λύση. Ποιος κάθεται τώρα να εξηγήσει στους πολίτες το νόμο, να μιλήσει μαζί τους και να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία; Είναι πιο εύκολο να οργανώσουμε ένα πανηγύρι, όπου θα φάμε και θα πιούμε.

Δείτε την ανακοίνωση της φιλοζωικής “Αίσωπος” Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας, που εκτός των άλλων κάνει κατά καιρούς και τον ντετέκτιβ για να ανακαλύψει τι έχει γίνει σε διάφορες περιπτώσεις αδέσποτων:

“Η ΞΕΦΤΊΛΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ!!

Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι υπάλληλοι του Δήμου πήγαν να μαζέψουν δύο σκυλιά από χώρο δημόσιας υπηρεσίας !!!
Για καλή τύχη των τετράποδων φίλων μας εκείνη την στιγμή ήταν εκεί φιλόζωη κυρία που τους σταμάτησε! Όταν ρώτησε για χαρτί νοσοκομείου, φυσικά και δεν είχαν και έφυγαν!

Μιλάμε για δύο σκυλιά την Κάρμεν και την Τσιμπλού που δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ άνθρωπο και συγκεκριμένα το ένα από τα δύο φοβάται μέχρι και τη σκιά του!!!

Επιθετικό σκυλί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της Καβάλας δεν υπάρχει! Είναι γνωστό το θέμα της συγκεκριμένης υπηρεσίας καθώς κάποιοι εργαζόμενοι ενοχλούνται μόνο από την παρουσία τους και παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα να τα μαζέψουν. Πολλές φορές μάλιστα έχουμε ενημερωθεί ότι κάποιοι από αυτούς τα κλωτσάνε και τα αγριεύουν την ώρα που κάθονται ή κοιμούνται!

Έτσι φυσικά μια ζωή βγάζουν τα σκυλιά επιθετικά, χωρίς Ο Δήμος να μπει στον κόπο να ψάξει γιατί μπορεί να αγρίεψε ένα σκυλί. Έχουν μαζέψει πολλά έτσι γιατί πχ ένα δίποδο κλώτσησε το σκυλί και το σκυλί αγρίεψε!

Από την προηγούμενη βδομάδα άρχισαν οι ερωτήσεις για το ποιο είναι το επιθετικό σκυλί στη συγκεκριμένη περιοχή από τον κύριο που είναι υπεύθυνος στο Δήμο για τα αδέσποτα και έχει βαλθεί να τα μαζέψει όλα! Για να ρωτάει λοιπόν ποιο είναι, άρα στο κουτουρού μαζεύουν ό,τι βρουν μπροστά τους!

Για να μαζευτεί ένα σκυλί πρέπει να υπάρχει χαρτί από νοσοκομείο και να αναγράφεται ακριβώς ποιο σκυλί είναι (το χρώμα του κλπ)και μετά από 15 μέρες να γίνει ξανά επανένταξη!

Έχει καταντήσει αηδία όλο αυτό. Λόγω κάποιων απολίτιστων, που δεν συμπαθούν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό, να μαζεύουν τα σκυλιά και ο Δήμος ούτε να μπαίνει στον κόπο να ψάχνει και φυσικά χωρίς τη νόμιμη διαδικασία που πρέπει να τηρούν!

Λόγω του ότι ο υπεύθυνος του Δήμου πάντα μας λέει πρώτα ο άνθρωπος, που φυσικά και εμείς συμφωνούμε με αυτό, αλλά από ό,τι φαίνεται για εσάς τα ζώα δεν είναι ούτε καν δεύτερα σε κατηγορία. Καλύτερα να πάτε σε μια άλλη υπηρεσία που είναι μόνο για ανθρώπους και να μπει στην θέση αυτή κάποιος που πραγματικά θέλει να βοηθήσει το θέμα με τα αδέσποτα!

Είστε απαράδεκτοι, αφήστε τα σκυλιά του Κέντρου ήσυχα επιτέλους!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο