petpet.newsΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΡώμη: Καταφύγιο αδέσποτων γάτων μέσα σε αρχαιολογικό χώρο έγινε τουριστική ατραξιόν

ΕΙΚΟΝΕΣ

Ρώμη: Καταφύγιο αδέσποτων γάτων μέσα σε αρχαιολογικό χώρο έγινε τουριστική ατραξιόν

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας

H Ρώμη είναι μια από τις πόλεις που είναι γεμάτες αρχαία. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που την επισκέπτονται άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά είναι προστατευμένα από το Κράτος και στη διάθεση των τουριστών.

Στην αρχαία Ρώμη το Campus Martius, Πεδίον του Άρεως, ήταν το μέρος που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας από τους πολιτικούς αντιπάλους του, το 44 π.Χ. Σήμερα αυτός ο σημαντικός τόπος είναι το σπίτι αμέτρητων αδέσποτων γάτων της Ρώμης.

Στο σημείο αυτό, που είχε εξαφανιστεί και ήρθε στην επιφάνεια ξανά το 1929 από τις αρχαιολογικές ανασκαφές και που ονομάζεται Largo di Torre Argentina, οι φιλόζωοι της πόλης έχουν δημιουργήσει ένα διαφορετικό καταφύγιο όπου περιθάλπτουν πολλές αδέσποτες γατούλες.

Το καταφύγιο αυτό, που είναι τουριστική ατραξιόν, δεν είναι τωρινό αλλά έχει μια μικρή ιστορία, αρχής γενομένης το 1992 όταν τις γατούλες που είχαν εκεί συγκεντρωθεί τις φρόντιζαν κάποιες κυρίες από μόνες τους.

Όταν το 1995 τις γνώρισε η Βρετανίδα Molga Salvalaggio αποφάσισε να τις βοηθήσει. Ήρθε σε επαφή με τη φιλοζωική οργάνωση A.I.S.P.A. (Anglo-Italian Society for the Protection of Animals) και ζήτησε τη βοήθειά της.

Η οργάνωση ξεκίνησε να στηρίζει και να βοηθάει οικονομικά τις κυρίες. Με τον καιρό εμφανίστηκαν πολλοί εθελοντές που με τη βοήθεια της A.I.S.P.A. άρχισαν να περιθάλπτουν περισσότερες γάτες εκεί με το να τις ταϊζουν, στειρώνουν και να βοηθούν να βρουν σπίτι. Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις γάτες έχουν βρεθεί χτυπημένες από αυτοκίνητα σε κάποιον δρόμο.

Οι γάτες κατοικούσαν στην Αιώνια Πόλη από την αρχαιότητα. Το συγκεκριμένο καταφύγιο, σύμφωνα με τους εθελοντές, είναι πολύ σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια έχουν στειρωθεί από 30 χιλιάδες γάτες. Από την άλλη οι υγειονομικές αρχές έχουν κρίνει το χώρο ακατάλληλο τόσο για τα ζώα όσο και για τους εθελοντές. Θεωρούν ότι τα τρόφιμα που πετούν οι τουρίστες για να φάνε οι γάτες δημιουργούν μια άσχημη κατάσταση εκεί και ένα ζήτημα καθαριότητας.

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

TOP LINE

Σχηματάρι Βοιωτίας: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πυροβολεί γνωστή αδέσποτη σκυλίτσα της περιοχής
Από τη γέννηση μέχρι τον απογαλακτισμό
Μαθητής στα Χανιά έβαλε στη σχολική του τσάντα κουταβάκια που βρήκε παρατημένα για να τα σώσει
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα συμπεριφοράς των Τζακ Ράσελ
Η γάτα μου μαδάει-Πότε πρέπει να ανησυχήσω
7 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κόκκινο Θιβετιανό Μαστίφ
Αμοιβή 2000 ευρώ σε όποιον κατανομάσει αυτόν που έκοψε με ψαλίδι τα πόδια και τα αυτιά ενός κουταβιού στην Ξάνθη
Η τυφλή γατούλα Ζαχαρένια βρέθηκε στο δρόμο μόνη της-Είναι μόλις 3 μηνών και ψάχνει σπίτι
Άγρια και επικίνδυνα ζώα που εμφανίστηκαν σε πόλεις
Αυστραλία: Ξεκίνησαν να πυροβολούν και να σκοτώνουν τις καμήλες επειδή καταναλώνουν πολύ νερό
Επιτέλους: Θα γίνει αύριο η επιχείρηση απεγκλωβισμού των γάτων στο σφραγισμένο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ
Πώς να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να πηγαίνει στην τουαλέτα σας