petpet.newsΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΠώς είναι σήμερα το κυνοκομείο Βόλου και πώς το 2015- Δήμαρχος τότε και τώρα ο Αχιλλέας Μπέος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πώς είναι σήμερα το κυνοκομείο Βόλου και πώς το 2015- Δήμαρχος τότε και τώρα ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν ξεχνάμε όμως ποτέ τα ζώα που τότε δεν τα κατάφεραν

Ήταν πριν από 4 χρόνια όταν βγήκε στο φως η γνωστή πλέον υπόθεση με το δημοτικό καταφύγιο- κολαστήριο του Βόλου, στο οποίο είχαν στοιβαχθεί αμέτρητα σκυλάκια που είχε περισυλλέξει από το δρόμο παράνομα η Δημοτική Αρχή της πόλης με Δήμαρχο τον τότε και νυν κ. Αχιλλέα Μπέο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο κύριος Αχιλλέας Μπέος, σε μια πρωτοφανή, εγκληματική, όπως φάνηκε στην πορεία, αδιαφορία για τα πλάσματα αυτά, δεν δίστασε όχι μόνο να κάνει παράνομες περισυλλογές τα βράδια αλλά και να τα βάλει με τους φιλόζωους της πόλης αλλά και με όποιον είχε διαφορετική γνώμη από αυτόν.

Το τι έλεγε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα τα θυμόμαστε όλοι. Προκλητικός και χωρίς ίχνος ευαισθησίας, είχε αποφασίσει να εξαφανίσει τα αδέσποτα της πόλης χωρίς να ακολουθεί ποτέ τις νόμιμες διαδικασίες. Με το έτσι θέλω. Και εν μέρει το κατάφερε καθώς εξαφανίστηκαν αμέτρητα σκυλάκια που φρόντιζαν οι κάτοικοι. Πολλά από αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ. Κάποια άλλα κλείστηκαν στο περιβόητο καταφύγιο-κολαστήριο στις Γλαφυρές όπου έχει χαρακτηριστεί το Νταχάου των αδέσποτων στο Βόλο.

Η εικόνα των ζώων εκεί δεν περιγράφεται. Σκελετωμένα σκυλάκια από την ασιτία, άρρωστα, να σέρνονται και πεθαμένα φυτοζωούσαν σε τραγικές συνθήκες, μέσα στο κρύο, το χιόνι και τη βροχή χωρίς να έχουν κάπου να φωλιάσουν. Το καλοκαίρι δε ήταν για αυτά ένα μαρτύριο καθώς στοιβαγμένα σε άθλια κλουβιά-κελιά ήταν δύσκολο να επιβιώσουν. Πολλά ζωάκια δεν τα κατάφεραν. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός ενός εγκλήματος της δημοτικής αρχής του Βόλου και προσωπικά του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ήθελε να κάνει την πόλη… Μονακό.

Υπήρχαν όμως άνθρωποι που δεν ήθελαν να αφήσουν τόσα ζώα στην τύχη τους και έκαναν τα πάντα για να τα σώσουν. Δικαστήρια, καταγγελίες, δημοσιεύματα και επισκέψεις φιλόζωων από την Αθήνα, σε συνεργασία με εθελοντές του Βόλου, οι οποίοι έκαναν σε όλους γνωστό το έγκλημα που συντελείτο σε βάρος των ζώων. Ένα έγκλημα που δυστυχώς, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, πολλοί κάτοικοι γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Είτε γιατί δεν τολμούσαν είτε γιατί απλά δεν τους ένοιαζε.

Τι γίνεται όμως μετά από 4 χρόνια το κυνοκομείο αυτό;  Τα πράγματα έχουν εντελώς αλλάξει. Το καταφύγιο είναι τελείως διαφορετικό και η σημερινή κατάσταση των ζώων δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2015.

Φωτογραφίες από τη σελίδα στο Facebook της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου https://www.facebook.com/fiovol/ και τη σελίδα του Andreas Vogia https://www.facebook.com/kapotopiosae

Τώρα

 

Τότε, 2015. Όταν ο κ. Μπέος μαζί με τον υπεύθυνο του καταφυγίου κ. Πολύζο άφηναν τα ζώα να αργοπεθαίνουν, άρρωστα και υποσιτισμένα επειδή ήθελαν να κάνουν το Βόλο Μονακό.

   

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

TOP LINE

Κίνα: Έσωσαν σκύλους που είχαν κλέψει από τους ιδιοκτήτες τους και τους πήγαν σε παράνομο σφαγείο για κατανάλωση
Ο δήμος δεν γνώριζε ότι είναι παράνομη η πινακίδα “απαγορεύονται οι σκύλοι” που έβαλε σε πλατεία στα Διάσελλα Ηλείας
Σε φιλοξενία βρίσκεται το Ροτβάιλερ που βρέθηκε δεμένο και με φίμωτρο στην Καισαριανή
Κυνηγετικός Σύλλογος Γυθείου-“Όποιος φέρει ουρά από αλεπού ή κουνάβι έχει δώρο φυσίγγια”
12χρονος έφτιαξε αναπηρικό καροτσάκι από Lego για μια σκυλίτσα με δυο πόδια που ζει σε καταφύγιο
7 πράγματα που μισούν οι γάτες να τους κάνουμε (αλλά εμείς τους κάνουμε)
Η γάτα μου μαδάει-Πότε πρέπει να ανησυχήσω
Αυτές είναι οι 5 πιο μικρόσωμες ράτσες σκύλων
Ποια φρούτα μπορεί να φάει ο σκύλος μας και ποια είναι επικίνδυνα;
Πέταξαν ζωντανό σκυλάκι μέσα σε σακούλα σε ακατοίκητο σπίτι- Το ζώο παλεύει για τη ζωή του
Έξυπνα τρικ για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από τον πάγκο της κουζίνας
Σκύλος και γάτα: Έτσι βλέπουν τον κόσμο