Βοηθήστε να βρεθεί αυτός που σκότωσε με φόλες 7 αδεσποτάκια στο Άνω Σούλι και το Γραμματικό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα https://www.facebook.com/filozoikimarathona.gr/ κάνει εδώ και μέρες έκκληση να μιλήσει κάποιος για το ποιος επικίνδυνος κάτοικος της περιοχής σκότωσε με φόλα 8 φιλικά σκυλάκια που ζούσαν χρόνια χωρίς να έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο Γραμματικό και το Άνω Σούλι. Επίσης αγνοούνται ακόμα 7 σκυλιά, τα οποία δεν έχουν βρεθεί. Το πιθανότερο είναι να έφαγαν τη φόλα και να πήγαν να πέθαναν σε κάποιο άλλο μέρος.

Σε μια τόσο κλειστή κοινωνία υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν τους δράστες αλλά δεν μιλάνε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν κάποιες υποψίες για συγκεκριμένο πρόσωπο, που όμως μόνο αν θα μιλήσει κάποιος, θα συλληφθεί και θα τιμωρηθεί.

Εμείς μιλήσαμε με την κ. Ελένη Χατζή, Αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα, μας μίλησε για το περιστατικό και είπε

Σε αυτό το θλιβερό συμβάν απάντησε και ο Δήμος Μαραθώνα:

Ο Δήμος Μαραθώνος καταδικάζει την ενέργεια κάποιων ασυνείδητων, οι οποίοι δηλητηρίασαν και οδήγησαν στο θάνατο ανυπεράσπιστα αδέσποτα ζώα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις περιοχές του Γραμματικού και του Άνω Σουλίου του Δήμου μας.
Οι ασυνείδητοι αυτοί πολίτες όχι μόνο δεν υπολόγισαν τη ζωή των αδέσποτων ζώων αλλά με την αυθαίρετη ρίψη των δηλητηριασμένων αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και την υγεία και τη ζωή μικρών παιδιών που κινούνται και παίζουν σε αυτούς.
Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προστατεύονται από το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από τις διατάξεις του ν.4235/2015 και πράξεις όπως ο βασανισμός, η κακοποίηση, η δηλητηρίαση, η βάναυση μεταχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κ.λπ. τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.
Ο Δήμος μας καθώς και το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη» υποβάλαμε από κοινού μήνυση κατά παντός υπευθύνου ώστε να ανευρεθούν οι υπαίτιοι της απάνθρωπης αυτής ενέργειας και να τιμωρηθούν.
Τέτοιες ενέργειες δυσφημίζουν τον Δήμο μας και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια λυπηρά γεγονότα.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνος
Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ζητούμε συγνώμη για τις φωτογραφίες. Αποφασίσαμε μάλιστα να μην τις δημοσιεύουμε όλες.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpet.news@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο