Γνωρίστε την 53χρονη, Pinky Janota, που ζει με 5 μαϊμούδες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 53χρονη Pinky Janota είναι μια περήφανη κηδεμόνας 6 κατοικίδιων, τα οποία στην κυριολεξία λατρεύει. Τα κατοικίδια όμως αυτά δεν είναι σκυλάκια, γατάκια ή κουνελάκια αλλά μαϊμούδες.

Η Janota ζει στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει δημιουργήσει εδώ και 18 χρόνια ένα καταφύγιο για ζώα, το Settlers Pond Shelter. Η ίδια μάλιστα λέει: “Τα ζωάκια αυτά είχαν υποστεί κακοποίηση. Σε κάποιο έλειπε το μισό αυτί. Σε κάποιο άλλο ένα κομμάτι από την ουρά. Τα έχω μάθει κάποια απλά πράγματα. Πώς να ανοίγουν την τηλεόραση με το τηλεκοντρόλ, να δίνουν πράγματα και πολλά άλλα. Είμαι με άλλα λόγια μαμά μαϊμούδων”.

Το να συντηρείς βέβαια ένα τέτοιο ζώο δεν είναι απλό πράγμα. Για αυτό η 53χρονη θα πει: “Η υγεία τους, για παράδειγμα, απαιτεί πολλά χρήματα. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί μια χειρουργική επέμβαση και αυτό κοστίζει. Επίσης πρέπει να τα προσέχεις συνέχεια, τουλάχιστον για 12-14 ώρες τη μέρα. Είναι σαν να έχω μωρά. Τα ντύνω, τους βάζω τις πάνες τους, το φαγητό τους και ασχολούμαι συνέχεια μαζί τους.”

Η Pinky έχει δεχτεί πολλές φορές κριτική για το ότι έχει άγρια ζώα στο σπίτι. “Συχνά με κατηγορούν για αυτό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν τα έφερα εγώ στην Αμερική ούτε έδωσα χρήματα για να τα αγοράσω. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο