petpet.newsFamily AffairsΓιατί δεν πρέπει να ντύνουμε το σκύλο μας

DO ΚΑΙ DON’TS

Γιατί δεν πρέπει να ντύνουμε το σκύλο μας

Mεγάλος αριθμός κτηνιάτρων διαφωνεί τελείως με αυτό

Μια νέα έρευνα είδε αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με το αν θα πρέπει να ντύνουμε τους κρύους μήνες τους σκύλους μας ή όχι, κάτι που έχει γίνει πλέον συνήθης πρακτική στους απανταχού κηδεμόνες κατοικίδιων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Και μπορεί στη χώρα μας τα “ντυμένα” ζώα να μην είναι τόσα πολλά, όμως στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική και την Αγγλία, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα το 81% των κηδεμόνων σκύλων έχουν φορέσει έστω και μια φορά στο ζώο τους κάποιο ρούχο, είτε αυτό είναι t-shirt είτε φόρμα είτε οτιδήποτε άλλο.

Για ποιο λόγο όμως το κάνουν αυτό; Σύμφωνα πάντα με την έρευνα το 53% απάντησε ότι φοβάται μήπως το χειμώνα ο σκύλος κρυώσει στη βόλτα του ενώ ένα 78% θεωρεί ότι έτσι δεν θα βραχεί σε μια βροχερή μέρα. Και τέλος ένα 10% απάντησε λόγω μόδας. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι οίκοι μόδας που στις συλλογές τους έχουν και κομμάτια για κατοικίδια.

Τι λένε όμως αυτοί που ξέρουν καλύτερα, οι κτηνίατροι; Ένας μεγάλος αριθμός κτηνιάτρων διαφωνεί τελείως με αυτό και προειδοποιεί τους κηδεμόνες των σκύλων ότι μπορεί να κάνει κακό στην υγεία του ζώου τους. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα ρούχα μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα από την τριβή, όπως έκζεμα ή αλλεργίες. Ένας δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ψυχολογία του ζώου, καθώς μπορεί η πολλή ζέστη που προκαλεί το ρούχο ενδέχεται να επιφέρει στρες.

Πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία είναι ιδανικές ράτσες για ψυχρά κλίματα και κρύες καιρικές συνθήκες, όπως το Σιβηρικό Χάσκυ, το Μάλαμουτ και τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου δεν απαιτούν ένα πουλόβερ ή παλτό, αφού το τρίχωμα τους παρέχει αρκετή θερμότητα και ζεστασιά για να τα προστατεύσει σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι, πριν αγοράσετε κάποιο ρουχαλάκι στο σκύλο σας, να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Είναι ο αρμόδιος σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του.

 

 

SHARE
MORE FAMILY AFFAIRS

TOP LINE

Μοναστήρι υιοθέτησε σκυλάκι από κυνοκομείο
Τα σκυλάκια που απέκτησε η αστυνομία για να εντοπίζουν ναρκωτικά τρελαίνουν το ίντερνετ
Η απίστευτη προσπάθεια 18χρονης να σώσει ένα κακοποιημένο σκυλάκι που βρήκε στη Νότια Αφρική και να το φέρει στην Αμερική
Εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας έσωσαν σκυλάκο από φόλα
Τα τρυφερά λόγια για τη σκυλίτσα της που πέθανε
Σκύλοι από καταφύγια βοηθάνε τους επιστήμονες στην προστασία των άγριων ζώων
Ο χωρισμός από τη σύζυγό του και το άσχημο ατύχημα του σκύλου του
Δημιουργείται αστυνομία των ζώων
Μαθητές επισκέφτηκαν την Ελληνική Φιλοζωική και προσέφεραν τροφές, κουβέρτες και παιχνίδια στα ζωάκια
Δείτε απίστευτες αντιδράσεις ζώων που κάνουν κάτι για πρώτη φορά
Μπορούμε να δίνουμε στο σκύλο μας μπανάνα;
Γιατί τα παιδιά προτιμούν να περνούν το χρόνο τους με το κατοικίδιό τους παρά με τους συγγενείς τους