petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑΓιατί δεν πρέπει να ντύνουμε το σκύλο μας

DO ΚΑΙ DON’TS

Γιατί δεν πρέπει να ντύνουμε το σκύλο μας

Mεγάλος αριθμός κτηνιάτρων διαφωνεί τελείως με αυτό

Μια νέα έρευνα είδε αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας και έχει να κάνει με το αν θα πρέπει να ντύνουμε τους κρύους μήνες τους σκύλους μας ή όχι, κάτι που έχει γίνει πλέον συνήθης πρακτική στους απανταχού κηδεμόνες κατοικίδιων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Και μπορεί στη χώρα μας τα “ντυμένα” ζώα να μην είναι τόσα πολλά, όμως στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική και την Αγγλία, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα το 81% των κηδεμόνων σκύλων έχουν φορέσει έστω και μια φορά στο ζώο τους κάποιο ρούχο, είτε αυτό είναι t-shirt είτε φόρμα είτε οτιδήποτε άλλο.

Για ποιο λόγο όμως το κάνουν αυτό; Σύμφωνα πάντα με την έρευνα το 53% απάντησε ότι φοβάται μήπως το χειμώνα ο σκύλος κρυώσει στη βόλτα του ενώ ένα 78% θεωρεί ότι έτσι δεν θα βραχεί σε μια βροχερή μέρα. Και τέλος ένα 10% απάντησε λόγω μόδας. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι οίκοι μόδας που στις συλλογές τους έχουν και κομμάτια για κατοικίδια.

Τι λένε όμως αυτοί που ξέρουν καλύτερα, οι κτηνίατροι; Ένας μεγάλος αριθμός κτηνιάτρων διαφωνεί τελείως με αυτό και προειδοποιεί τους κηδεμόνες των σκύλων ότι μπορεί να κάνει κακό στην υγεία του ζώου τους. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα ρούχα μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα από την τριβή, όπως έκζεμα ή αλλεργίες. Ένας δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ψυχολογία του ζώου, καθώς μπορεί η πολλή ζέστη που προκαλεί το ρούχο ενδέχεται να επιφέρει στρες.

Πολλά μεγαλόσωμα σκυλιά, τα οποία είναι ιδανικές ράτσες για ψυχρά κλίματα και κρύες καιρικές συνθήκες, όπως το Σιβηρικό Χάσκυ, το Μάλαμουτ και τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου δεν απαιτούν ένα πουλόβερ ή παλτό, αφού το τρίχωμα τους παρέχει αρκετή θερμότητα και ζεστασιά για να τα προστατεύσει σε χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι, πριν αγοράσετε κάποιο ρουχαλάκι στο σκύλο σας, να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Είναι ο αρμόδιος σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία του.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ

TOP LINE

Θέλεις σκυλάκι τσέπης; Δες γιατί δεν πρέπει να πάρεις
Όραση σκύλου και γάτας: Έτσι βλέπουν τον κόσμο αλλά και εμάς
7 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κόκκινο Θιβετιανό Μαστίφ
Ξέρετε ποιες είναι οι γάτες που κινδυνεύουν περισσότερο από τα αυτοκίνητα στους δρόμους;
Η τυφλή γατούλα Ζαχαρένια βρέθηκε στο δρόμο μόνη της-Είναι μόλις 3 μηνών και ψάχνει σπίτι
Αυστραλία: Στρατιώτες φροντίζουν στον ελεύθερο χρόνο τους κοάλα που σώθηκαν από τις φωτιές
Οι κυνομαχίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο Αφγανιστάν
Η διατροφή του σκύλου χωρίς δημητριακά μπορεί να του δημιουργήσει καρδιοπάθειες
Σας ξυπνάει η γάτα σας την ίδια πάντα ώρα κάθε πρωί; Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι
7 μοναδικές ράτσες γάτας που δεν μοιάζουν με τις άλλες
Τι συμβαίνει με τις ευθανασίες που γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες στο ΔΗΚΕΠΑΖ;
Dogo Argentino: Γνωρίστε έναν πιστό και θαρραλέο σκύλο από την Αργεντινή