petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΗ σκυλίτσα που από ανάπηρη από τροχαίο στο Μεξικό, βρήκε σπίτι στην Καλιφόρνια και έγινε καλά

Super Scooty

Η σκυλίτσα που από ανάπηρη από τροχαίο στο Μεξικό, βρήκε σπίτι στην Καλιφόρνια και έγινε καλά

Μια ιστορία αγάπης και θέλησης

Ένα ανάπηρο σκυλάκι, η Scooty, έχει κλέψει τις καρδιές στα social media, με τη σελίδα της στο Instagram να έχει πάνω από 40 χιλιάδες followers.

Το ατύχημα και η εγκατάλειψή της στο δρόμο

Η όμορφη Scooty ξεκίνησε άσχημα τη ζωή της όταν αδέσποτη, το Νοέμβριο του 2011, βρέθηκε από τη φιλοζωική οργάνωση Baja Dog Rescue σε δρόμο του Μεξικό χτυπημένη από αυτοκίνητο και εγκαταλελειμμένη.

Είχε σπάσει τη λεκάνη της, την ουρά της, είχε σπασμένα πλευρά, χτυπημένους γοφούς και κάταγμα στη σπονδυλική στήλη. Επίσης είχε πληγές σε όλο της το σώμα, το τρίχωμά της είχε φύγει, ήταν φανερά υποσιτισμένη και με σοβαρή μόλυνση στο αριστερό της πόδι. Οι προβλέψεις των γιατρών ήταν δυσοίωνες. Στο καταφύγιο της Baja Dog Rescue όπου μεταφέρθηκε είχε κάποια στοιχειώδη περίθαλψη, όμως λόγω έλλειψης πόρων οι άνθρωποι εκεί δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Έτσι της έδωσαν δυνατά αντιβιοτικά και καθάρισαν τις πληγές της. Στη συνέχεια έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο αναπηρικό καροτσάκι που δεν μπορούσε όμως να περπατήσει καλά.

Αναζητώντας ένα σπίτι

Το να βρεθεί ένα σπίτι για τη Scooty ήταν δύσκολο καθώς ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που θα αναλάμβαναν ένα ανάπηρο ζώο. Έτσι παρέμενε δυστυχισμένη στο καταφύγιο. Κάποια στιγμή και εντελώς τυχαία είδε τη σελίδα που της είχαν φτιάξει στο Facebook οι εθελοντές η Erica Loring από το San Diego της Καλιφόρνια. “Έπεσα πάνω της εντελώς τυχαία. Την είδα και την ερωτεύτηκα πριν διαβάσω την κατάστασή της”, θα πει η ίδια.

Η Erica δεν έχασε ευκαιρία και επικοινώνησε με το καταφύγιο στο Μεξικό για να τους ζητήσει να υιοθετήσει τη σκυλίτσα. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να βελτιωθεί η υγεία της. Αρχικά υπήρξε μια δυσπιστία καθώς εκτός του ότι ήταν ανάπηρη, Scooty θα πήγαινε και χώρας, όμως τελικά δέχτηκαν.

Ο δρόμος προς την ανάρρωση

Έτσι η Scooty έφτασε στην Καλιφόρνια, στο σπίτι της νέας της “μαμάς”: “Για πολλούς μήνες επισκεπτόμασταν κτηνιάτρους. Δεν είχε γίνει εντελώς καλά. Οι πληγές της δεν είχαν κλείσει καλά παρά τα ισχυρά αντιβιοτικά που συνέχιζε να παίρνει” θα πει η Loring, η οποία αποφάσισε να το παλέψει περισσότερο. Μετά από πολλές εξετάσεις και ακτινογραφίες ο κτηνίατρος της είπε ότι καλύτερα ήταν να μην την υποβάλει σε κάποια επέμβαση. Έτσι ξεκίνησε θεραπείες με λέιζερ και βελονισμό.

Τρεις μήνες μετά η σκυλίτσα μπορούσε να σταθεί για μερικά δευτερόλεπτα στα πόδια της, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Στη συνέχεια έκανε φυσιοθεραπεία. Με τον καιρό και πολλές προσπάθειες άρχισε να περπατάει όλο και περισσότερο. Σταδιακά έκανε και πιο πολλά βήματα. Κάποιες φορές μάλιστα έτρεχε και λίγο χωρίς το αναπηρικό καροτσάκι.

Παράλληλα με τα σωματικά προβλήματα η Loring έπρεπε να αντιμετωπίσει και τα ψυχικά καθώς η Scooty δεν πλησίαζε άνθρωπο. Μόλις έβλεπε κάποιον άγνωστό πάθαινε πανικό. Ήταν όμως πολύ έξυπνη και με τον καιρό άρχισε να νιώθει πιο άνετα. Όταν κατάλαβε ότι δεν κινδυνεύει, τα πράγματα έγιναν καλύτερα.

Σήμερα η πρόοδος της σκυλίτσας είναι απίστευτη. Έξι χρόνια μετά το τροχαίο που τη σακάτεψε η Scooty έχει γίνει ένα άλλο σκυλί. Χαρούμενο και κοινωνικό. Μαθαίνει τα πάντα αμέσως και είναι παιχνιδιάρα. Όσο για το καροτσάκι της, αυτό το χρησιμοποιεί μόνο στις μεγάλες βόλτες, στο τρέξιμο και όταν πάει για πεζοπορία.

“Η Scooty είναι το παράδειγμα ότι η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα. Το πιο σημαντικό μάλιστα μάθημα που πήρα είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να ελπίζεις. Το να είσαι διαφορετικός, αυτό σε κάνει μοναδικό. ”

 

Χτυπημένη από αυτοκίνητο και παρατημένη σε δρόμο στο Μεξικό. Πώς είναι σήμερα:

SHARE
MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ