Γνωρίστε το γατούλη με τα δυο πόδια που είναι πρεσβευτής όλων των αδέσποτων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από μερικά χρόνια η Shelly Roche, προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, από τον Καναδά, δημιούργησε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον Tiny Kittens. Σκοπός του ήταν να περιθάλπτει τις αδέσποτες γατούλες και να ενημερώνει τον κόσμο για θέματα αδέσποτων και περιβάλλοντος.

Μια μέρα εθελοντές της οργάνωσης εντόπισαν μια αδέσποτη οικογένεια γάτων. Τις περιέθαλψαν και τις στείρωσαν. Τότε ήταν που η Shelly βρήκε τον Cassidy, έναν μικρό γατούλη, μόλις 9 εβδομάδων, ο οποίος είχε χάσει τα δύο πίσω του πόδια. Ο Cassidy μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι οι πληγές του είχαν σοβαρή μόλυνση. Ο κτηνίατρος μάλιστα ανέφερε ότι ήταν θαύμα που ζούσε. Όχι εξαιτίας μόνο των πληγών αλλά και λόγω του ήταν αδέσποτος. Γιατί σύμφωνα με τους αριθμούς μόνο ένα 25% από αυτά επιβιώνουν.

Η παραμονή του στο κτηνιατρείο ήταν μεγάλη. Η προσπάθεια των γιατρών το ίδιο. Σιγά σιγά η υγεία του άρχισε να βελτιώνεται. Είχε μεγάλη θέληση για ζωή.

Δυο χρόνια μετά ο γατούλης έχει γίνει ένα κοινωνικό και παιχνιδιάρικο γατάκι που περπατάει στα δυο του πόδια. Όταν κουράζεται έχει ένα μικρό αναπηρικό καροτσάκι για να συνεχίζει τα παιχνίδια του. Είναι μια Supercat, όπως τον λένε όσοι τον ξέρουν. Είναι επίσης και Catbassador, πρεσβευτής των αδέσποτων γάτων του κόσμου.

Τα ζωάκια με πρόβλημα είναι όπως ακριβώς τα άλλα. Οι άνθρωποι είμαστε είτε προκατειλημμένοι είτε πολύ εγωιστές. Δεν θέλουμε να πάρουμε ένα ζώο με πρόβλημα. Και έτσι τα ζωάκια αυτά είτε οδηγούνται στα αζήτητα είτε στην ευθανασία. Και όμως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα άλλα ζωάκι. Το μόνο που χρειάζονται είναι να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο