Φεστιβάλ Καννών 2017: Οι σκύλοι που βραβεύτηκαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου στις Κάννες ολοκληρώθηκε πριν από τρεις μέρες με την απονομή των βραβείων. Οι διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες του Hollywood, τα γνωστά ημίγυμνα μοντέλα αλλά και όλοι οι επισκέπτες επέστρεψαν στις πατρίδες τους έχοντας κλείσει το επόμενο ραντεβού στο παραθαλάσσιο χωριό της Νότιας Γαλλίας σε ένα περίπου χρόνο. Ο δικός μας Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου πέτυχαν μια σπουδαία διάκριση, παίρνοντας βραβείο Σεναρίου για το “The Killing of a Sacred Deer”. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Όμως δεν ήταν μόνο οι ηθοποιοί που διαγωνίζονταν σε αυτό το φεστιβάλ αλλά και κάποιοι σκύλοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε ταινίες. Το βραβείο, που είναι αφιερωμένο στους σκύλους που πρωταγωνιστούν στις ταινίες, Palm Dog, πήρε ο Bruno, ένα λευκό poodle για το ρόλο του στο “The Meyerowitz Stories” ενώ το δεύτερο βραβείο, το Grand Jury Prize, πήρε ένας μαύρο γερμανικός ποιμενικός, ο Lupo, για το ρόλο του στην ταινία “Ava”. Το βραβείο DogManitarian πήγε στην ηθοποιό Leslie Carson και το σκύλο της, Tchi Thci, ράτσας Shih Tzu για το ρόλο τους στo “The Durrells”. Η ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο αγκαλιά με το σκύλο της λέγοντας: ” Τα σκυλιά αξίζουν και αυτά βραβεία. Είμαι πραγματικά περήφανη που μοιράζομαι αυτό το βραβείο με τον Tchi Tchi”.

Το “The Meyerowitz Stories” είναι κωμικο-δραματική ταινία γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Noah Baumbach. O Bruno είναι ο σκύλος, τον οποίο ο πρωταγωνιστής Dustin Hoffman αγόρασε στη γυναίκα του Emma Watson με την ελπίδα ότι θα σταματήσει το αλκοόλ. Η νίκη του σκύλου οφείλεται σε μια σκηνή όπου βάζει τρικλοποδιά στον Hoffman.

Η ταινία “Ava” αναφέρεται στην ενηλικίωση δυο εφήβων. H πρωταγωνίστρια Αva χάνει σταδιακά την όρασή της. Παρέα με τα δυο παιδιά είναι και ο σκύλος Lupo.

Πριν την απονομή των τετράποδων βραβείων έλαβε χώρα μια άλλη τελετή όπου βραβεύτηκαν τα σκυλιά-φύλακες σε όλον τον κόσμο, που έχουν ριχτεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η αναγνώριση των σκύλων των κινηματογραφικών ταινιών ξεκίνησε το 2001. Το μεγάλο βραβείο ονομάστηκε Palm Dog και ήταν ένα δερμάτινο περιλαίμιο. Ένας από τους πιο γνωστούς βραβευμένους σκύλους ήταν και  γνωστός Uggie στην υπέροχη ταινία “The Artist”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο