petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΑυτοί είναι οι 5 χαρακτήρες γάτων

crazy cats

Αυτοί είναι οι 5 χαρακτήρες γάτων

Βρείτε πού ανήκει η δικιά σας

Οι γάτες είναι από τα ζώα εκείνα που ποτέ δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Έπειτα μάλιστα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Lincoln από την κτηνίατρο Lauren Finka αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι κάθε μέρα με τη γάτα μας είναι μια διαφορετική μέρα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Σύμφωνα με τη Finka οι γάτες είναι τα πιο μυστήρια και παράξενα πλάσματα. Κάτι που βέβαια δεν χρειαζόταν καμιά έρευνα να μας το πει. Η ερευνήτρια όμως προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα μελετώντας 200 ανθρώπους με τις γάτες τους και καταλήγοντας στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι βασικά οι γάτες χωρίζονται σε 5 κατηγορίες σχετικά με την προσωπικότητα. Πέντε ξεχωριστές προσωπικότητες που έχουν να κάνουν με τα γονίδιά τους, τις εμπειρίες τους και όσα έχουν ή δεν έχουν μάθει από εμάς τους ανθρώπους. Εσείς γνωρίζετε ποια γάτα έχετε;

  1. Η Ανθρώπινη Γάτα (The Human Cat)

Η γατούλα αυτή τρελαίνεται να κάνει παρέα με ανθρώπους, κάτι που προσπαθεί να δείχνει με πολλούς τρόπους. Είτε νιαουρίζοντας είτε γουργουρίζοντας είτε ακολουθώντας σας όπου και να πάτε. Ένας τρόπος για να το καταλάβετε δεν είναι άλλος από το όταν θα έρθουν οι φίλοι σας στο σπίτι. Αν η γατούλα σας εμφανιστεί και πιάσει την καλύτερη θέση στο καθιστικό πρώτη πρώτη, να ξέρετε ότι είναι εκλεκτό μέλος αυτής της κατηγορίας.

Οι ανθρώπινες γάτες γίνονται από πολύ νωρίς κοινωνικές, κάτι στο οποίο συμβάλλουμε εμείς οι ίδιοι. Όταν ασχολούμαστε μαζί τους, παίζουμε μαζί τους, τις χτενίζουμε, τις καλλωπίζουμε και γενικά τις κάνουμε να νιώθουν ισότιμα μέλη του σπιτιού, θα θέλουν και εκείνες να συμμετέχουν σε όλα δίνοντας και παίρνοντας αγάπη και στοργή.

2.  H Γάτα- Γάτα (The Cat-Cat)

Η γατούλα αυτή μοιάζει πολύ στην προηγούμενη, όμως προτιμάει την παρέα μιας άλλης γάτας από έναν άνθρωπο. Όχι ότι έχει κάποιο πρόβλημα με τους ανθρώπους, με τους οποίους συμβιώνει απολύτως αρμονικά, αλλά αν είχε να διαλέξει ανάμεσα σε αυτούς και σε γάτες, θα διάλεγε τις δεύτερες . Η Γάτα-Γάτα έχει ζήσει με τη μητέρα της ή τα αδέρφια της και γνωρίζει από τρυφερότητα και αγάπη ανάμεσα στα ζώα. Είναι κοινωνική, παιχνιδιάρα και πολύ δοτική. Σε μια τέτοια γάτα η τετράποδη παρέα είναι απαραίτητη. Θα μπορείτε να την αφήνετε σπίτι χωρίς να ανησυχείτε ότι θα της λείψετε. Γιατί δεν θα της λείψετε.

3. Η Γάτα Κυνηγός (The Hunter Cat)

Όλες οι γάτες είναι από τη φύση τους κυνηγοί, όμως η Γάτα Κυνηγός είναι ακόμα περισσότερο. Η γάτα αυτή έμαθε από μικρή να είναι στη φύση και να κυνηγάει ό,τι κινείται. Έτσι κατά καιρούς θα σας φέρνει διάφορα έντομα ή σαβράκια που θα έχει εντοπίσει κρυμμένα. Το να προσπαθήσετε να παίξετε μαζί της με ένα μπαλάκι ή ένα πάνινο κουκλάκι μάλλον είναι χαμένος χρόνος καθώς στην πρώτη ευκαιρία θα αναζητήσει κάτι άλλο ζωντανό ή και σκοτωμένο.

4. Η Περίεργη Γάτα (The Curious Cat)

Η συγκεκριμένη γάτα έχει καταρχήν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της και υπερβολική αυτοεκτίμηση. Τη βρίσκουμε σε μέρη που δεν το φανταζόμασταν και είναι ιδιαίτερα κυριαρχική. Θέλει να έχει την περιοχή της όπου θα ελέγχει όλους και όλα. Σε αυτή δε την περιοχή δύσκολα μπαίνει άλλο ζώο αναίμακτα. Βασικά σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι καλομαθημένες γατούλες που από μικρές δεν τους χαλάσαμε ποτέ χατίρι. Έτσι και αυτές θέλουν όλα να τα ανακατεύουν και να βρίσκονται παντού. Είναι οι βασίλισσες.

5. Η Μοναχική Γάτα (The Solitary Cat)

Είναι η γάτα που βρίσκεται μονίμως στην τσίτα. Δεν τρελαίνεται για παρέα ούτε ανθρώπινη αλλά ούτε και άλλου ζώου. Όταν δε εμφανιστεί κάποια άλλη γάτα, αυτή θα αποσυρθεί. Για να κάνει παρέα με κάποιον είτε άνθρωπο είτε ζώο θα πρέπει να συντρέχουν λόγοι. Και ενώ σε πολλούς μια τέτοια γάτα θα φανεί αντικοινωνική, εντούτοις δεν είναι. Η γάτα αυτή θέλει το χρόνο της και τον τρόπο της για να μπορέσει κάποιος να την πλησιάσει. Μοναχικές γίνονται οι γατούλες που είτε μεγάλωσαν εντελώς μόνες είτε κακοποιήθηκαν από προηγούμενους ιδιοκτήτες και δεν εμπιστεύονται εύκολα.

SHARE
MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ