Ο 34χρονος που εδώ και 2,5 χρόνια ταξιδεύει στην Αυστραλία με μόνη παρέα τη γάτα του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 6 ετών γάτα Willow δεν είναι άλλη μια μαύρη γάτα ή άλλο ένα πρώην αδέσποτο που βρήκε σπίτι. Πρόκειται για μια γάτα ταξιδιώτη, η οποία τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει κάνει 50,000 χιλιόμετρα γύρω από την Αυστραλία με ένα φορτηγάκι. Μαζί της είναι και ο Rich που, όπως λέει, είναι ο σοφέρ της, ο άνθρωπος που τη συνοδεύει στα ταξίδια της. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Είμαστε στο 2015. Ο 32χρονος Rich East ζει στη Hobart στην Τασμανία. Έχει μια κανονική δουλειά σε γραφείο, τους φίλους του, τους γνωστούς του. Μια κανονική ζωή. Αυτό όμως είναι που δεν του αρέσει. Το ότι έχει απλά μια κανονική ζωή. Έτσι ένα πρωί ξύπνησε και αποφάσισε να την αλλάξει. Αποφάσισε ότι αυτό που ήθελε ήταν ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς προκαθορισμένο τέλος. Ένα ταξίδι και όπου βγει.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πουλήσει το σπίτι του και να δώσει όλα τα προσωπικά αντικείμενά του. Στη συνέχεια παραιτήθηκε από τη δουλειά του, πήρε τη γατούλα του, τη Willow (δεν μπορούσε να την αφήσει πίσω), και ξεκίνησε με ένα φορτηγάκι που διαμόρφωσε ο ίδιος κατάλληλα για να γνωρίσει την Αυστραλία. Αυτό το ταξίδι έμελλε να γίνει το ταξίδι της ζωής του. Ένα ταξίδι που ήδη μετράει 800 μέρες.

Οι διαδρομές που κάνουν οι δυο τους μέσα από βουνά, δάση, παραλίες, λίμνες, ποτάμια και άλλα απομονωμένα μέρη δεν είναι τόσο εύκολες. Συχνά τους συμβαίνουν απρόοπτα σε μέρη που δεν υπάρχει κανείς να τους βοηθήσει. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν σκοπεύουν να σταματήσουν.

Και όσο για τη Willow, ο Rich θα πει: “Όχι μόνο έχει απολύτως προσαρμοστεί σε αυτόν τον τρόπο ζωής αλλά φαίνεται και να τον απολαμβάνει. Οι γάτες είναι πολύ καλή παρέα για ένα τέτοιο ταξίδι. Είναι και αυτόνομες και απολαμβάνουν την παρέα. Θα συμβούλευα και άλλους να το κάνουν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε απολύτως προσαρμοστεί σε αυτόν τον τρόπο ζωής”.

https://www.youtube.com/watch?v=NT2HR_zfstQ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο