Χριστούγεννα με τα κατοικίδια; Όλα μπορούν να συμβούν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα τα σπίτια όλων είναι στολισμένα και φωτισμένα με τα υπέροχα εκείνα λαμπάκια που σε ταξιδεύουν και σε κάνουν να νιώθεις ευχάριστα. Ο πρωταγωνιστής των ημερών δεν είναι άλλος από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μικρό, μεγάλο, ψεύτικο, αληθινό, πράσινο, λευκό ή ροζ, το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλάζει τελείως το καθιστικό αλλά και τη διάθεσή μας. Δίνει νόημα στα Χριστούγεννα.

Τι γίνεται όμως αν στο σπίτι συμβιώνεις με μια γατούλα ή ένα σκυλάκι; Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα; Οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι στολίδια και κατοικίδια δεν μπορούν να συμβιώσουν. Οι λόγοι είναι απλοί. Οι περισσότερες γάτες τρελαίνονται για τις μπάλες του δέντρου και κάνουν τα πάντα για να τις ρίξουν κάτω και να παίξουν. Τις ρίχνουν και τις σπάνε φυσικά. Όποιες γλιτώνουν γίνονται μπάλες ποδοσφαίρου.

Τους αρέσει επίσης να τρώνε την άκρη των κλαδιών του δέντρου. Σε αυτό όμως πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Άλλα πάλι ζωάκια είναι λίγο πιο περίεργα, λίγο πιο σκανταλιάρικα και συχνά καταστροφικά. Όταν μάλιστα είναι και μικρά στη ηλικία… τότε θα πρέπει να τα περιμένετε όλα. Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί μπαίνοντας στο σπίτι αργά το βράδυ μετά τη δουλειά. Όμως Χριστούγεννα είναι και τους τα συγχωρούμε όλα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο