Ο σκύλος μας είναι η καλύτερη παρέα για να δούμε τηλεόραση- Δείτε τους 4 λόγους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κακά τα ψέματα. Το να βουλιάζουμε στον καναπέ παρακολουθώντας ατελείωτες ώρες την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή και τρώγοντας χαζομάρες είναι μια από τις πιο μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Αναμφίβολα, αν έρθει η συντέλεια του κόσμου, αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα νοσταλγήσουν από τον πολιτισμό οι επιζώντες.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Βέβαια το αρνητικό σε όλα αυτά είναι ότι η αγαπημένη μας συνήθεια μας αποκόβει από τον έξω κόσμο. Μας βάζει λίγο στην απομόνωση και μας κάνει να νιώθουμε μοναξιά. Εκτός αν έχουμε παρέα. Και ποια είναι η κατάλληλη για την περίσταση παρέα; Τι άλλο από ένα σκύλο, με τον οποίο θα μοιραζόμαστε αυτήν την υπέροχη συνήθεια.

Σύμφωνα με μια έρευνα που προβλήθηκε από το κανάλι Netflix, το 71% των Αμερικανών θεωρούν το σκύλο τους-και όχι κάποιον άνθρωπο- καλύτερη παρέα για να παρακολουθήσουν κάτι στην τηλεόραση.

Τα πράγματα είναι απλά:

1. Οι σκύλοι δε μας διακόπτουν την κρίσιμη στιγμή ρωτώντας κάτι το προφανές

Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, κάποιον, ο οποίος θέλει να παρακολουθήσουμε μαζί την αγαπημένη μας σειρά. Μέχρι εδώ καλά. Τι γίνεται όμως όταν εκείνη την ώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, αρχίζει τις χαζές ερωτήσεις του τύπου «Ποιος είναι αυτός;» «Τι έγινε, δεν κατάλαβα;» και τα σχετικά, πράγμα που πάντα σχεδόν συμβαίνει και είναι πέρα για πέρα απίστευτα εκνευριστικό;

Ο σκυλάκος μας από την άλλη δεν έχει τέτοιες απορίες και δεν μας διακόπτει. Είναι δίπλα μας συνεχώς και μας κάνει παρέα χωρίς να ζητάει κάτι και χωρίς να αποσπάει την προσοχή μας.

2. Οι σκύλοι είναι απίστευτοι ρυθμιστές της θερμοκρασίας

Τις μέρες που νιώθουμε λίγο κρύο αλλά δεν είναι ακόμα καιρός για κουβέρτα τι κάνουμε; Κανένα πρόβλημα. Βάζετε το σκυλάκι σας στην ποδιά σας -άλλο που δεν θέλει αυτό- και το πρόβλημα σταματάει να υπάρχει. Το μόνο που θέλει είναι κανένα χάδι και κανένα φιλί. Τόσο απλό.

 3. Οι σκύλοι δεν κρίνουν

Θέλετε να περάσετε όλο το Σαββατοκύριακο βλέποντας μαζεμένα τα νέα επεισόδια μιας σαχλοαμερικανικής σειράς. Ναι, ξέρετε ότι είναι αμερικανιά, ότι είναι χαζομάρα αλλά δε θέλετε κάποιος να σας το λέει όλη την ώρα. Υπάρχει περίπτωση άνθρωπος δίπλα σας να μη το κάνει; Καμία. Αλλά και αυτό να μη σας πει, θα σας πει κάτι τέτοιο: «Πάλι μέσα θα κάτσουμε με τέτοιο καιρό;» Ε, ο σκύλος δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί και δεν θα πει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 4. Μια σειρά τρόμου δεν είναι τρομακτική με το σκύλο δίπλα 

Παρακολουθείτε μόνοι σας το «American Horror Story» ή το «The Walking Dead» και έχετε όλη νύχτα εφιάλτες. Αφήστε που έχετε κλειδώσει δέκα φορές την πόρτα. Με το σκυλάκο σας παρέα τα πράγματα μοιάζουν λιγότερο τρομακτικά. Στις δύσκολες μάλιστα σκηνές βάζετε το κεφάλι σας στη γούνα του και όλα είναι μια χαρά. Θα μου πείτε, και με έναν άνθρωπο το ίδιο δεν είναι; Όχι ακριβώς. Καταρχήν θα αρχίσει να σας κοροϊδεύει (η κρίση που είπαμε πιο πάνω). Ή θα σας φοβίσει περισσότερο για να σπάσει πλάκα. Ή θα σας πει το γνωστό: «αφού δεν το αντέχεις, γιατί το βλέπεις;»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο