Μπορεί ένα σπίτι να γίνει στυλάτο και ωραίο όταν υπάρχουν κατοικίδια;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα κατοικίδια, όπως ξέρουμε, κάνουν καλό στην υγεία μας, βελτιώνουν την κοινωνική ζωή μας και μας κάνουν πιο ελκυστικούς. Όμως κάποιες φορές νευριάζουμε για το χάος που επικρατεί στο σπίτι μας λόγω αυτών. Γιατί ακόμα και αν δεν ξύνουν τα νύχια τους στον καναπέ και δεν μασουλάνε τα έπιπλα, τα διάφορα παιχνίδια τους, το crate τους, τα κρεβατάκια τους και η αμμολεκάνη τους αρκούν για να δημιουργήσουν το χάος μέσα στο σπίτι.

H δημοσιογράφος των “The New York Times” Michelle Higgins ζήτησε τη γνώμη της Ashley Darryl, γνωστής διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων, που ζει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και της διακοσμήτριας Bunny Williams, και τις ρώτησε αν μπορεί ένα σπίτι, στο οποίο ζουν κατοικίδια, να είναι στυλάτο και ωραίο.

Η απάντηση και των δυο ήταν ναι, αρκεί να κάνουμε κάποια απλά πράγματα και να έχουμε φαντασία.

Επίλεγουμε σκληρά υφάσματα

Η ανθεκτικότητα και το πλύσιμο θα πρέπει να είναι τα δυο βασικά πράγματα που πρέπει να κοιτάει κάποιος που ζει με κατοικίδια. Το σκληρό δέρμα, για παράδειγμα, είναι ένα τέτοιο ύφασμα. Το δέρμα δεν ξεφτίζει, έχει αντοχή και πλένεται εύκολα. Το δέρμα είναι κατάλληλο για αυτούς που έχουν σκύλο και όχι γάτα, καθώς οι περισσότερες θα το τρυπήσουν. Επίσης το ακρυλικό, η τσόχα και η ψεύτικη γούνα (για διακοσμητικά και ταπετσαρίες) είναι τρεις safe και στυλάτες επιλογές.

Αγοράζουμε φθηνά χαλιά

Δεν χρειάζεται να δώσετε μια περιουσία για να πάρετε πανάκριβα χαλιά ή κουβέρτες. Μπορείτε, δίνοντας λίγα, να διακοσμήσετε υπέροχα τους χώρους σας. Χαλιά από φυσικά υλικά (sisal, sea grass) ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και δεν θα λυπηθούμε πολύ αν λερωθούν ή πάθουν κάτι. Ξεκινήστε με ένα χαλάκι πόρτας, με αυτά τα υλικά, και θα δείτε πόσο ανθεκτικό και όμορφο είναι. Μην παραλείψετε όμως να βάλετε από κάτω κάτι αντιολισθητικό. Γιατί όλοι ξέρουμε πώς τρέχουν τα ζωάκια μας όταν ακούσουν κουδούνι.

 Καλύπτουμε το crate

To crate από μόνο του είναι άσχημο αισθητικά και καλό θα είναι να βρίσκεται εκτός σπιτιού. Διαφορετικά σκεπάστε το με ένα ύφασμα που να ταιριάζει στο ντεκόρ του σπιτιού και θα το “εξαφανίσετε” με έξυπνο τρόπο.

 Βάζουμε ψεύτικα λουλούδια

Καταρχήν αν αγαπάτε τα λουλούδια, θα πρέπει να ξέρετε ότι πολλά φυτά μπορεί να σκοτώσουν το ζωάκι σας καθώς είναι τοξικά. Αλλά και μη τοξικά να βάλετε, θα καταστραφούν από τον άτακτο σκυλάκο σας ή την άτακτη και ζημιάρα γατούλα σας. Επίσης κανέναν φυτό ή λουλούδι δεν κάνει καλό να το καταπιεί το ζώο μας. Για αυτό προμηθευτείτε κάποια που δεν είναι αληθινά. Ξέρω, μπορεί να μη θέλετε τα ψεύτικα, όμως να ξέρετε από ψεύτικο σε ψεύτικο υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ψάξτε και θα βρείτε υπέροχες επιλογές.

  Κάνουμε το ζωάκι μας μούσα μας και εμπνεόμαστε από αυτό

Σκεφτείτε το χρώμα της γούνας του κατοικιδίου σας όταν διακοσμείτε ένα χώρο ή περισσότερους του σπιτιού σας. Θα δείτε πόσο υπέροχο θα γίνει με τα ανάλογα υφάσματα.

 Δημιουργούμε χρηστικές εσοχές 

Μπορείτε να φτιάξετε κρεβατάκια μέσα σε έπιπλα ή μέρος για το φαγητό των κατοικιδίων σας που θα είναι αρμονικά με το σύνολο. Υπάρχουν πολλές και έξυπνες λύσεις. Δείτε ενδεικτικά τις πιο κάτω φωτογραφίες. Φαντασία θέλει και όλα μπορούν να γίνουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο