petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ4 λόγοι που τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο κατάλληλα για παιδιά

Το ξέρατε;

4 λόγοι που τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πιο κατάλληλα για παιδιά

Σύμφωνα με την επιστήμη

Τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι πραγματικά υπέροχα. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να αγκαλιάζεις ένα μαλλιαρό γιγαντάκο. Δυστυχώς είναι πολλοί που, λόγω μεγέθους, τα φοβούνται και τα αποφεύγουν. Αυτό είναι εντελώς μια προκατάληψη καθώς τα μοναδικά αυτά πλάσματα έχουν συνήθως καρδιά μικρού παιδιού. Και μια και αναφέρουμε τα παιδιά, προκύπτει ένα σύνηθες ερώτημα. Κάνουν οι μεγαλόσωμοι σκύλοι για τα παιδιά ή θα πρέπει οι γονείς να επιλέξουν κάποιο μικρότερο;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου petpetmag@gmail.com

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα μεγάλα σκυλιά όχι μόνο είναι κατάλληλα για τα παιδιά αλλά είναι και πιο κατάλληλα από τα μικρά. Μια από αυτές τις έρευνες που έγινε από το Κτηνιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο “Psychology Today”. Σύμφωνα με αυτή τα μικρόσωμα σκυλιά είναι λιγότερο υπάκουα, περισσότερο επιθετικά και ευερέθιστα, πιο φοβητσιάρικα και πιο αγχωτικά.

Αν έχετε λοιπόν παιδιά, σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα μεγάλο σε μέγεθος σκυλί, το οποίο θα είναι πιο υπάκουο, πιο υπομονετικό, λιγότερο επιθετικό και συχνά πιο έξυπνο. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς 4 είναι οι λόγοι για τους οποίους ένα μεγαλόσωμο σκυλί είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για ένα παιδί:

 1. Χρειάζονται περισσότερη άσκηση

Τα μεγάλα σκυλιά έχουν ανάγκη περισσότερης άσκησης και μεγαλύτερης βόλτας από ό,τι τα μικρόσωμα. Αυτό είναι και το καλύτερο κίνητρο για να γυμναστεί ένα παιδί. Και μπορεί από μόνο του να μην τρελαίνεται και πολύ για ασκήσεις, όμως με ένα σκυλί θα το σκεφτεί καλύτερα και θα του αρέσει περισσότερο καθώς θα το δει σαν παιχνίδι.

Αν λοιπόν θέλετε να “ξεκολλήσετε” τα παιδιά σας από τα video games και τα tablets, ένα μεγαλόσωμο σκυλάκι είναι ό,τι καλύτερο.

 2. Είναι πιο εύκολο να τα εκπαιδεύσεις

Σύμφωνα με το Animal Planet για την εκπαίδευση ενός μικρού σκύλου χρειάζεται να έχεις περισσότερα πράγματα στο μυαλό σου από ό,τι με ένα μεγαλόσωμο. Πολλά μικρόσωμα σκυλιά, για παράδειγμα, φοβούνται από το ύψος του ανθρώπου και αγχώνονται, με αποτέλεσμα να μη μαθαίνουν εύκολα. Για αυτό θέλει προσοχή το πώς στέκεσαι μπροστά τους.

3. Δεν έχεις να ανησυχείς για το “σύνδρομο του μικρού σκύλου”

Όλοι έχουμε ακούσει για το σύνδρομο του Ναπολέοντα. Οι εκπαιδευτές στα σκυλιά το λένε σύνδρομο “μικρού σκύλου”. “Τα μικρόσωμα σκυλιά συχνά αφήνονται από εμάς να εμφανίσουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές επειδή θεωρούμε ότι είναι λιγότερο ακίνδυνα και επιθετικά λόγω μεγέθους. Αυτό όμως τα κάνει κακομαθημένα και πιο επιρρεπή σε διάφορα πράγματα, όπως το γρύλισμα, το γάβγισμα, την ανυπακοή και το πήδημα πάνω στους ανθρώπους. Αυτή η κυρίαρχη συμπεριφορά δημιουργεί συχνά προβλήματα, τα οποία εμείς δημιουργήσαμε, για να πούμε την αλήθεια, με τη λάθος εκπαίδευση”, αναφέρει το PetCareRx.

 4. Είναι πολύ έξυπνα

Μπορεί να λέμε ότι το μέγεθος δεν μετράει, όμως όσον αφορά τα σκυλιά, πολύ συχνά μετράει. “Βρήκαμε ότι υπάρχει μια σχέση του μεγάλου μεγέθους ενός σκύλου με τη νοημοσύνη του”, αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου “The Intelligence of Dogs: A Guide to the Thoughts, Emotions, and Inner Lives of Our Canine Companions”, καθηγητής Stanley Coren. Στην έρευνα που έχει κάνει μαζί με τα American Kennel Club και Canadian Kennel Club βρήκε και κάτι άλλο. Ότι τα πολύ μεγαλόσωμα έχουν χαμηλότερο σκορ στα τεστ νοημοσύνης. Αυτά που τα πάνε καλύτερα είναι τα μεσαία προς μεγάλο μέγεθος σκυλιά.

Αν προσπαθείτε να αποφασίσετε ποιο σκυλί είναι κατάλληλο για την οικογένειά σας, πιθανόν οι πιο πάνω έρευνες να σας βοηθήσουν. Στην πραγματικότητα βέβαια δε χρειάζεται πολλή σκέψη. Επισκεφτείτε ένα καταφύγιο αδέσποτων και βρείτε το σκυλάκι που θα σας κλέψει την καρδιά είτε είναι ένα μικρόσωμο παιχνιδάρικο κανίς είτε ένας επιβλητικός Μεγάλος Δανός.

SHARE
MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

TOP LINE

Πρέπει ή όχι να χαϊδεύουμε το σκύλο μας πριν φύγουμε από το σπίτι;
Λίβανος: Ένας ηλικιωμένος μαζεύει και φροντίζει τα ζώα που εγκαταλείπουν πολλοί αυτόν τον καιρό
Όταν τα Panda συναντούν γνωστούς πίνακες ζωγραφικής
Αυτές οι πανέμορφες δίδυμες γατούλες από τη Ρωσία μας έχουν ξετρελάνει
Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έδωσε στους εθελοντές τροφές για τα αδέσποτα
Τα μέτρα της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς εν μέσω κορωνοϊού (covid-19)
Φέρνουν τα μουστάκια της γάτας τύχη;
Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων, Καστοριά: Στείρωσε και εμβολίασε 45 σκύλους και 25 γάτες
Βρήκε σπίτι η σκυλίτσα της Ξάνθης που την έκοψαν στα δυο με σύρμα ενώ ήταν έγκυος και μετά την πυροβόλησαν
5 πράγματα που συμβαίνουν όταν τυλίγεις δώρα με τις γάτες
5 υπέροχες ράτσες σκύλων με καταγωγή από την Ιαπωνία
Βόλος: Βρέθηκε γατάκι με σηψαιμία, δεμένο με σύρμα που είχε μπει στην κοιλιά του – Αναζητούν το δράστη