petpet.newsFamily AffairsΑυτή είναι η Harley, η τυφλή σκυλίτσα που κάνει παρέα σε άρρωστα παιδιά

ΣΚΥΛΟΣ-ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Αυτή είναι η Harley, η τυφλή σκυλίτσα που κάνει παρέα σε άρρωστα παιδιά

Η παρουσία της είναι πολύ σημαντική για αυτά

Πόσες φορές δεν έχετε ξυπνήσει ένα πρωί κάνοντας τη σκέψη να μην πάτε στη δουλειά; Ότι βαριέστε πολύ και αυτό που θα θέλατε περισσότερο από όλα είναι να χωθείτε ξανά κάτω από τις κουβέρτες και να μείνετε εκεί μέχρι το μεσημέρι; Είμαστε σίγουροι ότι πολλές. Και φυσικά δεν είστε οι μόνοι καθώς οι περισσότεροι (για να μην πούμε όλοι) έχουμε κατά καιρούς κάνει τις ίδιες σκέψεις.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Η Harley είναι μια από αυτές. Ποια είναι η Harley; Μια υπέροχη 10 ετών σκυλίτσα λαμπραντόρ που έχει την πιο όμορφη δουλειά του κόσμου, μια δουλειά που στην κυριολεξία λατρεύει.

Η Harley είναι τυφλή, καθώς έχασε την όρασή της όταν ήταν 5 ετών. Όμως αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει ένα υπέροχο σκυλί- θεραπείας. Καθημερινά επισκέπτεται νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και σχολεία και δείχνει την αγάπη της στα παιδιά που έχουν ανάγκη, παρέχοντάς τους συναισθηματική στήριξη.

Η Harley και η αδερφή της Bailey είναι από κουταβάκια υιοθετημένες από τη Rita Harrell και ζουν σε ένα υπέροχο σπίτι, που βρίσκεται μέσα σε φάρμα, στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ήταν ένα βράδυ πριν από 5 χρόνια όταν η Harrell είδε να τρέχει υγρό από τα μάτια της Harley. Της έριξε λίγες σταγόνες, την καθάρισε και έπεσαν για ύπνο. Την άλλη μέρα το πρωί η σκυλίτσα δεν έβλεπε τίποτα. Ο κτηνίατρος που την εξέτασε είπε ότι είχε λεύκωμα. “Με το που άκουσα αυτό που μας είπε ο γιατρός σκέφτηκα ότι αν εμφανίσεις λεύκωμα, δεν τυφλώνεσαι αμέσως. Είναι κάτι που εξελίσσεται σταδιακά. Έτσι η επόμενη κίνησή μας ήταν να την πάμε σε ένα ειδικό. Δυστυχώς και εκείνος μας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει. Η Harley θα έμενε τυφλή. Και επιπλέον θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα μάτια της γιατί της προκαλούσαν πόνο”, θα πει η Harrell.

Με τον καιρό η σκυλίτσα έμαθε να ζει χωρίς την όρασή της και να κάνει τα πράγματα που έκανε και πριν. Δυο χρόνια μετά από το συμβάν η Harrell ήρθε σε επαφή με το σωματείο Paws2Care για να συμμετάσχει η Harley στα προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων ως ζώα θεραπείας. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και μετά την ειδική εκπαίδευσή της η σκυλίτσα ήταν έτοιμη για τη νέα της ζωή.

Μαζί με τη Harrell η Harley επισκέπτεται νοσοκομεία και ορφανοτροφεία για να κάνει παρέα σε παιδιά και ενήλικες που έχουν ανάγκη, όπως το Carolina Center for Behavioral Health όπου στηρίζει ανθρώπους με προβλήματα συμπεριφοράς και άλλα ψυχολογικά θέματα και το Shriner’s Hospital for Children όπου κάνει παρέα στα άρρωστα παιδάκια. Κάθεται δίπλα τους για να τη χαϊδέψουν και να νιώσουν ζεστασιά. Τα κάνει να χαμογελούν και πάλι.

Σύμφωνα με το προσωπικό της κλινικής η Harley κάνει πολύ σπουδαία δουλειά. Με το που μπαίνει μέσα στους θαλάμους τα παιδιά τρελαίνονται από τη χαρά τους και θέλουν να την πάρουν αγκαλιά. Και όταν είναι να φύγει, στενοχωριούνται και δεν βλέπουν την ώρα να την ξαναδούν. Η ίδια είναι τρυφερή και ήρεμη. Και μπορεί να μη βλέπει με τα μάτια, όμως βλέπει, όπως λέμε, και μάλιστα πολύ καλά, με τα μάτια της ψυχής της.

SHARE
MORE FAMILY AFFAIRS

TOP LINE

Καλαμπάκα: Μετά από απίστευτο αγώνα ο άθλιος χώρος που κρατούνται αδέσποτα δόθηκε στους εθελοντές για να τα φροντίσουν
Μπορώ να δώσω καρπούζι στο σκύλο μου;
Αθλήτρια ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της
Μάρμαρα, πολυέλαιοι και πανάκριβα χαλιά στο πιο λαμπερό μουσείο αλόγου
Καλαζάρ: Μάθετε τα πάντα και φροντίστε το σκύλο σας
Αυτές είναι οι 5 πιο μικρόσωμες ράτσες σκύλων
Η κουτή και χωρίς επιχειρήματα “απάντηση” της Εθνικής Οργάνωσης Κρέατος στη vegan καμπάνια στο Μετρό
8 πράγματα στο σπίτι μπορεί να σκοτώσουν τη γατούλα μας
Το προσωπικό του Κωτσόβολου Ελευσίνας έδωσε τροφές και φάρμακα στη Φιλοζωική Ομάδα-Αδέσποτα Μυστήρια
7 πράγματα που μισούν οι γάτες να τους κάνουμε (αλλά εμείς τους κάνουμε)
Αυτά είναι τα μέρη του σπιτιού που κρύβονται αλλά μπορεί να κινδυνέψουν οι γάτες σας
8 ράτσες σκύλων που μάλλον δεν τις έχετε ακούσει ξανά