petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ5 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τους σκύλους

DOG FACTS

5 πράγματα που (ίσως) δεν ξέρετε για τους σκύλους

Και θέλετε να μάθετε

Aκόμα και αν υποθέσουμε ότι είστε φανατικοί σκυλο-γονείς, είμαστε σίγουροι πως κάποια πράγματα σχετικά με τα ζώα σας σας διαφεύγουν. Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά για να μάθουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Σας παραθέτουμε 5 απλά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο.

 1. Τα σκυλιά δεν έχουν εντελώς αχρωματοψία

Σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Σάντα Μπάρμπαρα και Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, οι σκύλοι βλέπουν τα χρώματα όπως ένας άνθρωπος που έχει αχρωματοψία στο κόκκινο και πράσινο χρώμα. Αν και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, οι επιστήμονες πιστεύουν πως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο ο σκύλος τα βλέπει σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Το μπλε-πράσινο, μπλε και μοβ σε διάφορες αποχρώσεις του γαλαζωπού-γκρι. Όσο για την όρασή του τη νύχτα, αυτή είναι καλύτερη από του ανθρώπου.

2. Προτιμούν να κάνουν την ανάγκη τους με συγκεκριμένο προσανατολισμό

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσεν στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά στέκονται στον άξονα Βορρά-Νότου για να αφοδεύσουν, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν μετά από παρατήρηση 70 σκυλιών από 37 διαφορετικές ράτσες που κράτησε δυο χρόνια. Οι επιστήμονες γνώριζαν βέβαια ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της Γης για να προσανατολιστούν, αλλά αποτέλεσε έκπληξη για αυτούς η συνήθειά τους να ευθυγραμμίζονται με αυτό κατά την αφόδευση. Αφορμή για τη μελέτη του προσανατολισμού των σκύλων κατά την αφόδευση αποτέλεσε η αντίστοιχη συνήθεια των αγελάδων να στέκονται στον άξονα Βορρά-Νότου κατά τη βοσκή. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς το γιατί.

3. Για να κάνει μια κίνηση το αυτί τους χρειάζονται 18 μύες

Και όμως χρειάζεται η “συνεργασία” 18 μυών για να μπορέσει να κουνηθεί το αυτί του σκύλου. Επίσης μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο προσέχει ή πόσο τον ενδιαφέρει κάτι παρατηρώντας τα αυτιά του. Ένα χαλαρό σκυλί θα έχει τα αυτιά του επικεντρωμένα στο κέντρο της προσοχής του. Ένα ενθουσιασμένο θα έχει τεντωμένα αυτιά. Ένα που θέλει να δείξει την κυριαρχία του θα έχει τα αυτιά του προς τα εμπρός και επάνω. Η επιθετικότητα ή το άγχος φαίνεται από τα κατεβασμένα αυτιά. Ενώ ένα φοβισμένο σκυλί έχει πίσω τα αυτιά.

4. Τα αγόρια που έχουν στο προφίλ τους στα social media φωτογραφία σκύλου έχουν περισσότερες πιθανότητες για γνωριμίες

Ένας άντρας φαίνεται πιο γλυκός και πιο τρυφερός με τη φωτογραφία ενός σκύλου στο προφίλ του. Έτσι δηλαδή λένε οι γυναίκες και οι έρευνες. Πολλοί μάλιστα που δεν έχουν σκύλο βάζουν κάποια με ένα τυχαίο σκύλο μόνο και μόνο για αυτό το λόγο.

Τα σκυλιά Δαλματίας γεννιούνται χωρίς τις μαύρες βούλες

Είναι αλήθεια. Τα κουταβάκια αυτής της πολύ όμορφης ράτσας γεννιούνται ολόασπρα χωρίς τις μαύρες βούλες που αποκτούν στη συνέχεια της ζωής τους. Για το λόγο αυτό πολλά από αυτά είναι κουφά.

SHARE
MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

TOP LINE

ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ- Έκκληση να βρει σπίτι ο σκυλάκος ενός άστεγου ανθρώπου που πέθανε στο Νέο Φάληρο- Έμεινε μόνος του
Για το γιατρό στη Μυτιλήνη που πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητο, τον έσυρε, τον σακάτεψε, αδιαφόρησε, και τη γλύτωσε
Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έκπτωση 50% στο νερό για όσους υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο από το καταφύγιο
5 -μη παθολογικοί- λόγοι που η γάτα σας ουρεί στο κρεβάτι
Δείτε ένα απίστευτο ξενοδοχείο σκύλων στην Ινδία που δεν έχετε ξαναδεί
Ένας κτηνίατρος από την Ινδία έχει σώσει την τελευταία δεκαετία πάνω από 300 άγρια ζώα
Τι γνωρίζετε για τα μικρά γατάκια;
Οι 6 πιο συνηθισμένοι λόγοι που νιαουρίζουν οι γάτες
Πόσες τελικά ώρες ύπνου χρειάζονται οι σκύλοι και οι γάτες;
Έχετε σκεφτεί γιατί οι γάτες ρίχνουν τα πράγματα κάτω;
10 σημάδια ότι ο σκύλος μας γερνάει
7 λόγοι που το ζωάκι σας είναι ο δικός σας Βαλεντίνος