Γαλλικό Μπουλντόγκ: Όσα θέλετε να ξέρετε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Γαλλικό Μπουλντόγκ (French Bulldog) με τα αυτιά «νυχτερίδας», την κοντή μουσούδα και τα μεγάλα, σκούρα και εκφραστικά μάτια, έχει αγγλική καταγωγή και αποτελεί μινιατούρα του Αγγλικού Μπουλντόγκ. Το 1860, Γάλλοι εκτροφείς σκύλων εισήγαγαν μερικά από αυτά τα μπουλντόγκ από την Αγγλία και στη συνέχεια τα ζευγάρωσαν με Γαλλικά Τεριέ. Το αποτέλεσμα ήταν το αξιολάτρευτο Γαλλικό Μπουλντόγκ που γνωρίζουμε σήμερα. Ένας ευγενικός και παιχνιδιάρης σκύλος, εξαιρετικός σύντροφος για οικογένειες αλλά και για μοναχικούς και ηλικιωμένους ανθρώπους.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χρώμα και Τρίχωμα: Κοντό και μαλακό, εύκολο στην περιποίηση. Το χρώμα ποικίλλει. Μπορεί να είναι λευκό, καφέ, κιτρινωπό ή μαύρο αλλά και συνδυασμοί όλων αυτών των χρωμάτων. Τα χρώματα μπορεί να εμφανίζονται σε ραβδώσεις ή σημάδια.

Βάρος: Υπάρχουν δύο κατηγορίες : 9 – 10 Kg & 10 – 13 Kg
Ύψος : 30 cm

ΥΓΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Όπως και οι άλλες ράτσες σκύλων με επίπεδο πρόσωπο, έτσι και το Γαλλικό Μπουλντόγκ δεν πρέπει να μένει έξω από το σπίτι, ειδικά κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Λόγω της μορφολογίας του, είναι αδύνατο για αυτό να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός του και μπορεί να πάθει θερμοπληξία ή υποθερμία. Και οι δύο περιπτώσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να ασκείται σε ζεστό καιρό ή όταν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα.

Το βάρος του δεν του επιτρέπει να κολυμπά, επομένως ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός κοντά σε πισίνες.

Έχει κληρονομική προδιάθεση για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το θυρεοειδή και το αναπνευστικό σύστημα. Ένα υπέρβαρο Γαλλικό Μπουλντόγκ πιθανόν να εμφανίσει δυσκολία στην αναπνοή.

Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι αναδιπλωμένο και είναι απαραίτητο να είναι πάντοτε καθαρό και στεγνό για την πρόληψη των μολύνσεων.

Συχνά, το θηλυκό Γαλλικό Μπουλντόγκ χρειάζεται καισαρική τομή για να μπορέσει να γεννήσει, λόγω του μεγάλου κεφαλιού των κουταβιών.

Είναι επιρρεπές σε οφθαλμολογικές παθήσεις. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα όρασης που παρουσιάζει είναι το cherry eye, μια πάθηση κατά την οποία ένας αδένας στο μάτι “γυρίζει” προς τα έξω, δημιουργώντας ένα κόκκινο εξόγκωμα που μοιάζει με κερασάκι -εξού και το όνομα cherry eye-. Η πάθηση αυτή εμφανίζεται τους πρώτους μήνες της ζωής του σκύλου και πιθανόν να επηρεάσει το ένα ή και τα δύο μάτια. Δεν προκαλεί οποιαδήποτε δυσφορία και θεραπεύεται με μια πολύ απλή χειρουργική εμπέμβαση.

Αν και θεωρείται το πιο υγιές ανάμεσα στις ράτσες της κατηγορίας του (Bull Breeds), εντούτοις χρειάζεται πολλή φροντίδα από ιατρικής απόψεως και συνεπώς αρκετά χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: https://www.cypruspet.com/

Διαβάστε επίσης

5 σχόλια

Χρυσουλα 11 Ιουνίου, 2020 - 12:56 πμ

Θελουμε ενα γαλλικο μπουλντόγκ 2 μυνων αρσενικο μενουμε ξανθη ογιοσμας εινε σε καροτσακι δοστεμας χαρα τα χριματα που θελουμε να δο σουμε 200€ οδος θηρας 12-14 τ.κ. 67100 τηλ 6974986832

Reply
Χρυσουλα 11 Ιουνίου, 2020 - 12:57 πμ

Γκρι χρωμα

Reply
ΈΛΕΝΑ ΚΟΛΕΣΙΔΟΥ 2 Σεπτεμβρίου, 2020 - 1:33 μμ

Θέλω ένα Γαλλικό Μπουλντόγκ. Υπάρχει γκρι χρώμα? Τιμή παρακαλώ?

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 6 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:14 μμ

Καλησπέρα σας. Είμαστε ένα ενημερωτικό site και δεν πουλάμε κάτι. Αν θέλετε τη γνώμη μας, μην αγοράσετε σκύλο. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ή από καταφύγια. Μπορείτε να βρείτε σκυλάκια με φοβερό χαρακτήρα. Διαβάστε ένα θέμα μας για τα μπουλντόγκ (βάλτε τη λέξη Bulldog ή Μπουλντόγκ στο ψαχτήρι του site) και θα δείτε πόσα προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανίσουν. Τα σκυλιά που έφτιαξε ο άνθρωπος από διασταυρώσεις έχουν πολλά θέματα υγείας.

Reply
ΈΛΕΝΑ ΚΟΛΕΣΙΔΟΥ 28 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:03 μμ

Θα ήθελα ένα γαλλικό μπουλτοκ. Τιμή παρακαλώ?

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο