petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΞέρετε για ποιο λόγο ο σκύλος μας κουλουριάζεται για να κοιμηθεί;

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ξέρετε για ποιο λόγο ο σκύλος μας κουλουριάζεται για να κοιμηθεί;

Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία

Eκτός από τα παιχνίδια, τα χάδια και τις τρυφερές στιγμές, υπάρχουν και άλλα πράγματα που αγαπάμε στα κατοικίδιά μας. Όπως για παράδειγμα τις παραξενιές τους. Αυτά που δηλαδή εμείς χαρακτηρίζουμε ως παραξενιές τους. Πόσα πράγματα δεν κάνουν, τα οποία δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, όμως τα λατρεύουμε;

Ένα από αυτά είναι και η στιγμή που κάθονται να ξεκουραστούν, η στιγμή που πέφτουν για ύπνο. Κάθονται κάτω στο κρεβατάκι τους ή πάνω στο κρεβάτι μας και συχνά κουλουριάζονται σαν μπάλες πριν χαλαρώσουν και βυθιστούν στην αγκαλιά του Μορφέα. Εμάς αυτό μας αρέσει και θεωρούμε ότι ο λόγος που παίρνουν αυτή τη στάση είναι για να νιώσουν άνετα και να κοιμηθούν πιο εύκολα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο Margaret Gruen, βοηθό καθηγητή της Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο State University’s College of Veterinary Medicine της Βόρειας Καρολίνας, η συγκεκριμένη συνήθεια των σκύλων δεν είναι καθόλου τυχαία και έχει να κάνει με την εξέλιξή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Η ίδια θα πει στο διαδικτυακό ιστότοπο Vetstreet:

“Όταν τα σκυλιά έπεφταν για ύπνο στην άγρια φύση, ειδικά όταν είχε πολύ κρύο, έσκαβαν τη φωλιά τους και κουλουριάζονταν μέσα σε αυτή. Αυτό από τη μια αυτό τα κρατούσε ζεστά ώστε να αντιμετωπίσουν το κρύο και από την άλλη έτσι προστάτευαν τα πιο ευαίσθητα και ευάλωτα όργανα της κοιλιάς τους από πιθανές επιθέσεις αρπακτικών. Και μπορεί σε εμάς αυτό να ακούγεται αστείο, επειδή στο σπίτι δεν κινδυνεύουν από κάτι και έχουν ασφάλεια, όμως αυτή είναι μια τακτική που την κάνουν ενστικτωδώς καθώς την έχουν στο DNA τους. Με άλλα λόγια αποτελεί κληρονομιά από τους προγόνους τους. Ο σκύλος μας θέλει την ώρα που κοιμάται να νιώθει απόλυτα ασφαλής ακόμα και αν το περιβάλλον που ζει είναι απολύτως οικείο σε αυτόν”.

Τώρα λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι το απλό για εμάς κουλούριασμα του σκύλου μας έχει τη δική του εξήγηση και δεν είναι κάτι τόσο απλό.

SHARE
MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

TOP LINE

Πακιστάν: Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα ζώα που πουλούν να πεθάνουν στα κλουβιά
ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ- Έκκληση να βρει σπίτι ο σκυλάκος ενός άστεγου ανθρώπου που πέθανε στο Νέο Φάληρο- Έμεινε μόνος του
7 μοναδικές ράτσες γάτας που δεν μοιάζουν με τις άλλες
Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα συμπεριφοράς των Τζακ Ράσελ
Πόσες τελικά ώρες ύπνου χρειάζονται οι σκύλοι και οι γάτες;
Αυτή είναι η πρώτη γατούλα στον κόσμο που έχει τεχνητά πατουσάκια
Οι 6 φυλές σκύλων με τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου
Γιατί πρέπει να στειρώνουμε και τους αρσενικούς γάτους
7 πράγματα που μισούν οι γάτες να τους κάνουμε (αλλά εμείς τους κάνουμε)
Γιατί ο βιγκανισμός, σύμφωνα με γνωστό γενετιστή-μοναχό, σε κάνει πιο ευτυχισμένο
Φωτογράφος που ζει στην Αλάσκα ξύπνησε ένα πρωί από ένα περίεργο θόρυβο
Όραση σκύλου και γάτας: Έτσι βλέπουν τον κόσμο αλλά και εμάς