Δείτε τις σκάλες για γάτες που φτιάχνουν οι Ελβετοί στα σπίτια τους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι Ελβετοί είναι για πολλά γνωστά, μεταξύ αυτών και για την αγάπη τους στις γάτες. Από την άλλη αν είσαι γάτα στην Ελβετία και ο ιδιοκτήτης σου μένει στον τρίτο όροφο αλλά εσύ θες και τις βόλτες σου εκτός σπιτιού, τι κάνεις; Οι κάτοικοι της Βέρνης έχουν την απάντηση.

Τι έκαναν λοιπόν για να διευκολύνουν τα ατίθασα τετράποδά τους ώστε να πηγαίνουν άνετα τις βόλτες τους; Έφτιαξαν εξωτερικές σκάλες στους τοίχους των πολυκατοικιών ώστε να διευκολύνουν τις τσάρκες τους αυτές. Απλές σκάλες, συχνά χειροποίητες, από κορμούς δέντρων, χωρίς πολλά έξοδα και ιδιαίτερα πρωτότυπες. Οι γάτες έχουν ιδιαίτερα οξυμένο το πνεύμα της ελευθερίας και αυτό είναι κάτι που το εκτιμούν δεόντως.

Η Μπριγκίτε Σούστερ (Brigitte Schuster), γραφίστρια και συγγραφέας με έδρα τη Βέρνη της Ελβετίας, στο υπό έκδοση βιβλίο της, με τίτλο «Swiss Cat Ladders», δείχνει το πώς οι συμπολίτες της φροντίζουν τις γάτες τους. Το βιβλίο της αυτό θα εμφανιστεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων το Φθινόπωρο του 2019.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει βραβευμένες φωτογραφίες, τις οποίες συνοδεύουν διαγράμματα και κείμενα που εξερευνούν την κουλτούρα της σκάλας.

Φωτογραφίες: BRIGITTE SCHUSTER/CC BY-SA-NC 4.0

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο