Οι 5 λόγοι που ο σκύλος σας κλέβει τις κάλτσες σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όπως όλοι γνωρίζουμε ένα από τα συνηθισμένα και τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των σκύλων είναι να κλέβουν τις κάλτσες μας. Τις οποίες συχνά βρίσκουμε κομμάτια. Αυτό μπορεί να είναι κάτι που μας νευριάζει, όμως θα πρέπει να ξέρουμε ότι αποτελεί μια απολύτως φυσιολογική συνήθεια των ζώων αυτών.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Γιατί όμως το κάνουν; Γιατί κλέβουν τις κάλτσες και ενίοτε τις τρώνε; Αυτοί είναι οι 5 απλοί λόγοι για αυτή τους τη συμπεριφορά:

1. Νιώθουν όμορφα

Ναι, ναι. Δεν τις κλέβουν επειδή πεινάνε ή για να σας σπάσουν τα νεύρα αλλά επειδή αισθάνονται όμορφα. Τα κουταβάκια ακονίζουν με αυτές τα δόντια τους, κάτι που πρέπει να κάνουν ενώ τα μεγαλύτερα σκυλιά το κάνουν όπως εμείς κάνουμε και με τις τσίχλες. Γιατί νιώθουν καλά.

2. Γιατί βαριούνται

Όταν ένας σκύλος κάθεται μόνος στο σπίτι και θέλει κάτι για να ξεδώσει, για να εκτονώσει την ενέργειά του, τότε το μάσημα της κάλτσας είναι ό,τι καλύτερο. Το ίδιο κάνει και με τους καναπέδες, τα άλλα έπιπλα και με διάφορα αντικείμενα. Για να αποφύγετε αυτές τις συμπεριφορές θα πρέπει να ασχολείστε καθημερινά μαζί του. Να τον πηγαίνετε βόλτες, να τον παίζετε και να του έχετε παιχνίδια για να ασκείται και μόνος του.

3. Επειδή σας αγαπούν και είναι δεμένοι μαζί σας

Μπορεί εμείς να προτιμάμε τις καθαρές κάλτσες όμως οι σκύλοι μας προτιμούν τις βρώμικες, τις χρησιμοποιημένες. Γιατί αυτές είμαστε εμείς. Με αυτές μας μυρίζουν, μας νιώθουν κοντά τους. Μασώντας τες χαλαρώνουν και νιώθουν ασφαλείς. Οπότε αν θέλετε να δείτε αν σας αγαπάει ο σκυλάκος σας, δεν έχετε παρά να μετρήσετε τις τρύπες στις κάλτσες σας!

4. Τις θεωρούν παιχνίδι

Αν οι κάλτσες σας είναι παντού πεταμένες, στο πάτωμα, στα έπιπλα, εδώ και εκεί, συχνά μαζί με τα παιχνίδια τους, είναι απολύτως λογικό να τις θεωρήσουν και αυτές παιχνίδι. Οπότε να έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι ώστε να μην τις βρίσκουν μπροστά τους.

5. Επειδή υποφέρουν από το λεγόμενο άγχος αποχωρισμού

Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα κοινωνικά όντα και τους λείπετε απίστευτα όταν φεύγετε από το σπίτι. Αυτή η έλλειψη συχνά οδηγεί σε αυτό που λέμε άγχος αποχωρισμού, από το οποίο υποφέρουν πολλά ζώα. Το μάσημα της κάλτσας ή της κουβέρτας σας τα ανακουφίζει και νιώθουν λιγότερο αυτή τη μοναξιά. Για αυτό καλό είναι να μην τα αφήνετε ατελείωτες ώρες μόνα τους. Και αν αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται, τότε να φροντίζετε όταν επιστρέφετε, να ασχολείστε αρκετά μαζί τους και να τους δείχνετε όλη την αγάπη σας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο