petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠέθανε ο σκύλος που πριν 9 χρόνια κακοποιήθηκε από τους Ταλιμπάν και στη συνέχεια υιοθετήθηκε στην Αγγλία

ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο σκύλος που πριν 9 χρόνια κακοποιήθηκε από τους Ταλιμπάν και στη συνέχεια υιοθετήθηκε στην Αγγλία

Μια συγκινητική ιστορία

Πέθανε πριν από έναν περίπου μήνα ο σκύλος που το 2010 είχε συγκινήσει με την ιστορία του τον κόσμο και είχε γίνει αγαπητός. Τον είχαν μάλιστα χαρακτηρίσει ως σκύλο-ήρωα.

Ο σκυλάκος Brin ήταν ένα ημίαιμο αδεσποτάκι που ζούσε στο Αφγανιστάν και προσπαθούσε να επιβιώσει στους δρόμους σε άθλιες συνθήκες.

Κάποια στιγμή πλησίασε μια διμοιρία του βρετανικού στρατού the Royal Gurkha Rifles, που βρισκόταν εκεί, και άρχισε να μένει με τους στρατιώτες, οι οποίοι τον περιέθαλψαν και τον υιοθέτησαν στη βάση τους.

Ο Brin ποζάρει με τους στρατιώτες

Με τον καιρό ο σκύλος έγινε η καλύτερη παρέα τους. Συνόδευε τους στρατιώτες στις μάχες και μύριζε κρυμμένες βόμβες, τις οποίες εκείνοι κατέστρεφαν. Η ικανότητα του σκύλου για αυτό ήταν μεγάλη, κάτι που τους εντυπωσίασε όλους. Είχε μάλιστα σώσει τη ζωή δυο στρατιωτών.

Δυστυχώς όμως δυο μήνες αργότερα σε μια επίθεση των Ταλιμπάν ο Brin “συνελήφθη” από αυτούς, τον οποίο χαρακτήρισαν ως σκύλο της βρετανικής στρατιωτικής μονάδας SAS. Ο σκύλος χτυπήθηκε άσχημα από τους Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα πλευρά και η μύτη του.

Στην ατυχία του όμως στάθηκε τυχερός καθώς εντοπίστηκε από τον αφγανικό στρατό και διασώθηκε. Στη συνέχεια ο στρατιώτης Mark Townend τον πήρε και τον έφερε και πάλι στη βρετανική βάση.

Ο Brin βρέθηκε σε άθλια κατάσταση μετά τη σύλληψη και την κακοποίησή του από τους Ταλιμπάν (Credit: Prime Features)

Στην άλλη άκρη, μια μέρα, η Sally Baldwin από τη Βρετανία, δασκάλα στο επάγγελμα, ήταν στο Facebook όπου έπεσε πάνω στην ιστορία του σκύλου, την οποία είχαν γράψει κάποιες εφημερίδες. Η συγκίνησή της ήταν τεράστια  διαβάζοντας τη θλιβερή περιπέτειά του και αποφάσισε να τον φέρει στην Αγγλία και να τον υιοθετήσουν με το σύζυγό της, Ray.

Επικοινώνησε μέσω mail με τον Mark-οι στρατιώτες στο Αφγανιστάν μπορούσαν να δέχονται mails- και του ζήτησε να τη βοηθήσει ώστε να ταξιδέψει ο Brin και να φύγει μακριά από εκεί. Ήταν πλέον στόχος των Ταλιμπάν και το μέλλον του ήταν αβέβαιο.

Έπρεπε όμως να συγκεντρώσει 4,000 λίρες για να μπορέσει ο σκύλος να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να ταξιδέψει. Μετά από ένα δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας εκεί που ζούσε η Sally ο κόσμος έμαθε για την περιπέτεια του σκύλου και θέλησε να τη βοηθήσει να συγκεντρωθεί το ποσό του ταξιδιού του. Ο σκύλος μεταφέρθηκε αρχικά σε καταφύγιο στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Δυο εβδομάδες μετά πέταξε για Γερμανία για να κάνει εξετάσεις και εμβόλια.

Έτσι στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, ο Brian προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνέχεια έμεινε για 6 μήνες σε καραντίνα σε πανσιόν στο δυτικό Σάσσεξ. Τη μέρα που η Sally τον πήρε σπίτι δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

H Sally υποδέχεται τον Brin στο σπίτι της στην Αγγλία μετά από 6 μήνες καραντίνας (Credit: Prime Features)

“Ήταν ένα ημίαιμο σκυλάκι Beagle με μείξη Labrador. Παρατήρησα ότι είχε κοντά πόδια, χαρακτηριστικό των σκύλων του Αφγανιστάν. Στην αρχή ήταν φοβισμένος και χρειάστηκε λίγο καιρό για να εμπιστευθεί και πάλι τους ανθρώπους. Μετά όμως έγινε φιλικός και ήρεμος. Εξακολουθούσε όμως πάντα να φοβάται τους άντρες που έχουν μούσι γιατί μάλλον του θύμιζαν τον τρόμο που πέρασε στα χέρια των Ταλιμπάν”, είχε πει τότε η “μαμά” του, Sally.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Brin βραβεύτηκε πολλές φορές για την ανδρεία του και μαζί με τη Sally συγκέντρωναν κατά καιρούς πολλά χρήματα για τους σκύλους που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες. Έλαβε μάλιστα και το χαρακτηρισμό ως ένα από τα 12 σκυλιά-ήρωες του κόσμου.

Δυστυχώς όμως πριν από κάποιους μήνες ο Brin εμφάνισε καρδιακά προβλήματα, τα οποία ήταν σοβαρά. Οι κτηνίατροι είπαν ότι δεν θα τα κατάφερνε. Έτσι την 1η Ιουνίου 2019 ο θαρραλέος αυτός σκύλος “έφυγε” ήσυχος και γαλήνιος στον ύπνο του, σε ένα σπίτι όπου τον λάτρεψε και του πρόσφερε την καλύτερη ζωή.

Ο Brin και ο στρατιώτης Mark Townend στο Αφγανιστάν (Credit: Prime Features)

Μέσα στην ατυχία του ο σκυλάκος στάθηκε τυχερός (Credit: Prime Features)

Η Sally Baldwin συγκεντρώνει χρήματα για να φέρει τον Brin στην Αγγλία (Credit: Prime Features)

Ο σκύλος διασώθηκε από τον Εθνικό Στρατό του Αφγανιστάν (Credit: Prime Features)

Η Sally ανέφερε ότι ο σκυλάκος χρειάστηκε λίγο καιρό για να μπορέσει να νιώσει άνετα και να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους (Credit: Prime Features)

Ο όμορφος Brin (Photo: Geoff Pugh)

SHARE

Περισσότερα

MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ