Δείτε το υπέροχο σπίτι που έφτιαξαν δυο γυναίκες για να ζήσουν γέρικα ζωάκια που εγκαταλείφθηκαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η πικρή και στενάχωρη αλήθεια είναι ότι πολλά ζωάκια όταν μεγαλώνουν, εγκαταλείπονται στο είτε στο δρόμο είτε σε καταφύγια αδέσποτων. Στο εξωτερικό συνήθως προτιμούν το δεύτερο. Εμείς εδώ απλά τα πετάμε να πεθάνουν στο δρόμο. Βέβαια γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα περισσότερα κυνοκομεία στο εξωτερικό. Ένα γέρικο ζώο θα οδηγηθεί σε ευθανασία. Εδώ κάνουν ευθανασίες στα μικρά αν δεν υιοθετηθούν, θα αφήσουν τα γέρικα;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Οι λόγοι για αυτήν την απίστευτη συμπεριφορά είναι κυρίως δύο, είτε δεν μπορούμε πια να τα συντηρήσουμε-τα περισσότερα έχουν προβλήματα στην υγεία τους-είτε απλά αποφασίσαμε μια μέρα ότι δεν αντέχουμε να πεθάνουν σπίτι μας. Φαίνεται σοκαριστικό; Και όμως γίνεται. Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό αυτών που τα αφήνουν για το δεύτερο λόγο καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο Κράτος και Δήμοι ώστε να τιμωρούν αυτούς που το κάνουν, μαθαίνοντας παράλληλα και το λόγο.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Μια μετακόμιση όπου δεν χωράει το ζώο, ένας σύντροφος που μπαίνει στη ζωή μας και δεν το θέλει, η γέννηση ενός παιδιού που θεωρούν ότι το ζώο δεν χωράει στο σπίτι ή κινδυνεύει η υγεία του, κάτι φυσικά που δεν ισχύει κτλ. Απαράδεκτο; Φυσικά. Όταν υιοθετείς ένα ζώο, πρέπει να ξέρεις ότι είναι κάτι που έχει υποχρεώσεις. Όπως ένα παιδί. Αλλιώς μην υιοθετείς.

Ένα άλλο τραγικό είναι ότι αυτοί που υιοθετούν ζώα δεν θέλουν με τίποτα να πάρουν ένα γέρικο στην ηλικία ή έστω ένα μεγαλύτερο. Όλοι θέλουν μικρά, μωρά, για να τα μεγαλώσουν και να τα χαρούν σε αυτήν την ηλικία. Σκληρό και εγωιστικό. Δεν είναι τρομερό τα γέρικα να πεθαίνουν στο δρόμο; Δεν είναι καλύτερα να βρίσκονται σε σπίτι;

Δύο γυναίκες όμως από την πόλη North Yarmouth της Πολιτείας Maine των Ηνωμένων Πολιτειών σκέφτηκαν όπως πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας. Λέγονται Laurie Dorr και Samantha Dorr, μάνα και κόρη, δημιούργησαν έναν υπέροχο χώρο, έναν μικρό παράδεισο, που λέγεται House with a Heart Senior Pet Sanctuary. Εκεί μαζεύουν τα γέρικα αλλά και τα μεγάλα σε ηλικία ζωάκια, πάνω από 7-8 ετών, για να ζήσουν και να πεθάνουν όπως τους αξίζει, με πολλή φροντίδα και πολλή αγάπη.

Και οι δυο λατρεύουν τα ζώα. Όμως πιστεύουν ότι τα γέρικα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Είναι φοβερό να το έχεις σε σπίτι και όταν μεγαλώσει, να το διώξεις.

Όμως είναι μόνες τους. Η καθημερινή τους ζωή μπορεί να είναι ευχάριστη αλλά είναι δύσκολη και απαιτητική. Σηκώνονται στις 6 το πρωί για να μαγειρέψουν για τα ζώα. Στη συνέχεια τα ταϊζουν, τα φροντίζουν, τα καθαρίζουν. Για αυτό κάνουν συχνά εκκλήσεις μέσα από την ιστοσελίδα τους και τη σελίδα τους στο Facebook ώστε ο κόσμος είτε να βοηθήσει με τροφές και φάρμακα είτε να βοηθήσει ως εθελοντής.

Το σπίτι αυτό μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο γνωστό. Πολλοί έχουν αρχίσει να βοηθούν. Πολλά μέσα έχουν κάνει αφιερώματα σε αυτές τις υπέροχες γυναίκες, μεταξύ αυτών και το National Geographic. Οι ίδιες λένε ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ αυτό που κάνουν. Τους το ευχόμαστε.  https://housewithaheart.com/

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο