Το σκυλάκι αυτό με την εμφάνισή του έχει κάψει καρδιές σε όλον τον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τις καρδιές στα social media και στο διαδίκτυο έχει κλέψει ένα απίστευτης ομορφιάς λευκό σκυλάκι, μόλις 2 ετών, ο  Lucky από την Ταϊλάνδη. Και ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν η εμφάνιση του προσώπου του είναι photoshop, εμείς έχουμε να τους πούμε ότι δεν είναι.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν το σκυλάκι αυτό είναι ημίαιμο τσιουάουα.

Ο Lucky χρειαζόταν επειγόντως σπίτι. Η 29χρονη Charice Fca Cha είδε τυχαία την ανακοίνωση της αναζήτησης σπιτιού και το ερωτεύτηκε αμέσως. Έτσι αποφάσισε να το υιοθετήσει.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι με το που δημοσίευα την πρώτη του φωτογραφία, θα γινόταν τέτοιος χαμός στα social media. Αμέσως πήρε 11 χιλιάδες likes. Πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι το φρύδι του είναι αληθινό, όμως είναι πέρα για πέρα. Και τα μάτια του έχουν διαφορετικό χρώμα”, θα πει η Charice.

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους ο Lucky πάσχει από ετεροχρωμία της ίριδας, για αυτό και η συγκεκριμένη και πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Η πάθηση αυτή μπορεί να παρατηρηθεί όχι μόνο σε σκυλιά αλλά και σε γάτες, ακόμα και σε ανθρώπους

«Το χρώμα της ιρίδας καθορίζεται από τη χρωστική που γνωρίζουμε ως μελανίνη», εξηγεί ο κτηνίατρος Doug Payne και προσθέτει: «Στους περισσότερους σκύλους και γάτες η ίριδα έχει μεγάλες ποσότητες μελανοκυττάρων, τα οποία συνήθως της δίνουν ένα σκουρόχρωμο καστανό προς χρυσό χρώμα. Τα κατοικίδια ζώα με μπλε μάτια φέρουν μια γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει τη συγκέντρωση και κατανομή της μελανίνης, με αποτέλεσμα την απουσία μελανοκυττάρων στην ίριδα και το μπλε χρώμα των ματιών».

Η ετεροχρωμία της ίριδας σε κάποια σκυλιά είναι κληρονομική (γεννιούνται έτσι) ενώ σε άλλα επίκτητη (το χρώμα των ματιών τους αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου).

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο