Οι “ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ” χρειάζονται τροφές και φάρμακα για τα 700 αδέσποτα που φροντίζουν καθημερινά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ είναι το πρώτο Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών, μια ιδιωτική εθελοντική προσπάθεια με διπλή προσφορά σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων και σε αδέσποτα ζώα, σκύλους και γάτες.

Ξεκίνησε τη δράση του τον Δεκέμβριο του 2012 και από τότε έχει βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους και ζώα που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Οι εθελοντές του Σωματείου πηγαίνουν σε όλα τα μέρη της Αττικής και βοηθάνε κόσμο, ταϊζουν αδέσποτα και περιθάλπουν όσους έχουν ανάγκη. Τα ζωάκια που είναι άρρωστα ή χτυπημένα τα μεταφέρουν στα κτηνιατρεία, τους παρέχουν όσα χρειάζονται και προσπαθούν να τους βρουν σπίτι ώστε να μην ξαναγυρίσουν στους δρόμους. Τα έξοδα είναι τεράστια και δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέρθουν.

Το έργο τους είναι μεγάλο και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Ο αριθμός των ζώων που σιτίζονται καθημερινά είναι 700 ενώ 300 ζώα βρίσκονται σε φιλοξενίες.

Τα όσα κάνουν καθημερινά είναι πολλά και είναι αδύνατον να γραφτούν όλα. Διασώσεις, σίτιση, περίθαλψη, ατελείωτες διαδρομές στους κτηνιάτρους, έκτακτα περιστατικά, μοίρασμα τροφών σε άπορους και άστεγους συμπολίτες μας.

Οι μέρες που ακολουθούν θα είναι δύσκολες καθώς θα κάνει πάλι την εμφάνισή του το ψύχος. Οι θερμοκρασίες θα πέσουν πολύ χαμηλά. Οι εθελοντές του σωματείου θα βρεθούν πάλι σε όλα τα μέρη που υπάρχει ανάγκη, είτε ζώων είτε ανθρώπων. Είναι σημαντικό να φάνε όλοι αυτές τις κρύες μέρες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έξω στην παγωνιά.

Η οποιαδήποτε προσφορά σας είναι πολύ σημαντικούς για αυτή. Οι τροφές και τα φάρμακα είναι τα πιο βασικά. Τα ζώα στους δρόμους είναι πολλά, πεινάνε και έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτό είναι κάτι γνωστό. Ακόμα και λίγη τροφή, λίγα φάρμακα είναι μεγάλη βοήθεια για αυτούς. 

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΩΝ- Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κλήση 694 538 6096 και (what’s up) 6986008025

m.me/fzka.friendsofanimalsandpeople

filoizoon@yahoo.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σωματείο αλλά και το σπουδαίο έργο τους στη σελίδα τους στο Facebook. Δείτε επίσης τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε ανθρώπους και αδέσποτα ζωάκια. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Για αυτό πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθηθούν όλα τα ανήμπορα πλάσματα https://www.facebook.com/fzka.friendsofanimalsandpeople/

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

τι ειναι η αγαπη?

«Στη ζωή κάποια πράγματα δεν μετριούνται. Απλά τα αισθάνεσαι. Αυτό είναι η αγάπη." ( αγνωστος)«Μόνο η αγάπη μπορεί να μας κάνει να δούμε συνηθισμένα πράγματα,με έναν ασυνήθιστο τρόπο» ( Gramb J . Kerisen )

Δημοσιεύτηκε από ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρωπων – Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντων στις Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020

" Η αγάπη είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης.."

" Η αγάπη όντως είναι η μεγάλη πλήρωση της ύπαρξης, αλλά μόνο όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεις……….""…Υπάρχουν ιστορίες μας που αν δεν τις αφηγηθούμε σε κάποιον θα γυρίσουν και θα μας κάψουν σα δάσος έναν πυρακτωμένο Αύγουστο…(Μ.Βαμβουνακη)Ειναι η ιστορια για " το αληθινά θαυμάσιο" που " είναι απερίγραπτο".

Δημοσιεύτηκε από ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρωπων – Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντων στις Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο