petpet.newsΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ8 πράγματα που δεν ξέρετε για τα Boston Terriers

ΣΚΥΛΟΚΟΣΜΟΣ

8 πράγματα που δεν ξέρετε για τα Boston Terriers

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ράτσα που δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τα σκυλάκια Boston Terrier (Τεριέ Βοστώνης) εμφανίστηκαν το 190 αιώνα από διασταύρωση αγγλικού Bulldog και ενός αγγλικού λευκού Terrier. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη διασταύρωση από Αμερικανούς εκτροφείς.

Τα σκυλιά αυτά έχουν μεγάλο πλατύ κεφάλι χωρίς ρυτίδες, μεγάλα μαύρα μάτια, μικρά σηκωμένα αυτιά και μαύρη μύτη. Έχουν μυώδες σώμα και κοντή ουρά. Το τρίχωμα είναι λείο, κοντό και λεπτό. Τα μπροστινά τους πόδια είναι ίσια και σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το σώμα τους. Προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, εξοχή, διαμέρισμα στην πόλη.

Είναι αγαπησιάρικα, προστατευτικά και θέλουν να σας ευχαριστούν διαρκώς. Δεν θυμώνουν εύκολα, αλλά όταν νευριάζουν, συνήθως απομακρύνονται. Είναι εύκολο να εκπαιδευτούν, τους αρέσει να μαθαίνουν νέα πράγματα και τα «πιάνουν» πολύ γρήγορα. Δεν γαβγίζουν, παρά μόνο όταν το θεωρούν αναγκαίο. Τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά, αλλά και με ξένους, αρκεί να σιγουρευτούν ότι δεν θέλουν να βλάψουν κάποιο μέλος της οικογένειας.

Αυτά όμως είναι λίγο πολύ όσα ξέρουμε οι περισσότεροι για τη συγκεκριμένη ράτσα. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα που είναι λιγότερο γνωστά και κάνουν ακόμα πιο πολύ τα υπέροχα αυτά σκυλιά μοναδικά. Δείτε 8 λιγότερο γνωστές πληροφορίες:

1. Για τους Αμερικανούς αντιπροσωπεύουν την ευχαρίστηση και την περηφάνεια

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ράτσα που δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το παρατσούκλι τους μάλιστα είναι Αμερικανοί Τζέντλεμεν (American Gentlemen) επειδή μοιάζουν να φοράνε κοστούμι, ( Tuxedo Dogs).

2. Ο λόγος που εκτράφηκαν ήταν για να παίρνουν μέρος σε κυνομαχίες

Τα σκυλιά αυτά, όπως είπαμε, έγιναν από τη διασταύρωση αγγλικού μπουλντόγκ και αγγλικό τεριέ, μια ράτσα που είναι πλέον σπάνια. Επειδή προέκυψαν πιο μεγάλα από αυτά, τα χρησιμοποιούσαν ως μαχητές στις κυνομαχίες. Όταν αυτές απαγορεύτηκαν, η ράτσα μίκρυνε σε μέγεθος.

3. Αρχικά ήταν γνωστά με άλλο όνομα

Το 1889, 30 λάτρεις αυτών των σκύλων δημιούργησαν το American Bull Terrier Club και τα ονόμαζαν round heads ή bull terriers. Όμως αυτά τα ονόματα δεν ήταν απόλυτα σωστά γιατί υπήρχε άλλη ράτσα με το όνομα bull terrier που είχε μάλιστα πιο μακρύ πρόσωπο. Το 1891, το club ονομάστηκε Boston Terrier Club of America και όλα τα σκυλιά με στρογγυλό πρόσωπο αλλά και τα bull terriers ονομάστηκαν και αυτά Boston terriers.

4. Το Boston Terrier είναι ο σκύλος-σύμβολο της Μασαχουσέτης

Η Μασαχουσέτη είναι μια από τις 13 πολιτείες της Αμερικής που έχει επιλέξει ως σύμβολό της ένα σκύλο. Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 14 Μαϊου 1979.

5. Το όνομά τους δεν είναι ακριβές

Αν και τα σκυλιά αυτά αποκαλούνται Boston terriers, δεν είναι τεχνικά terriers. Για αυτό και αποκλείονται από την κατηγορία των terriers στο American Kennel Club.

6. Ένας τετράποδος ήρωας πολέμου ήταν Boston Terrier

Πολλά σκυλιά έβγαλαν σε πέρας δύσκολες αποστολές και έγιναν ήρωες. Ένα από τα πιο ηρωικά σκυλιά του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν ένα Boston Bull Terrier με το όνομα Stubby. Προειδοποιούσε τους στρατιώτες για ξαφνικές επιθέσεις βομβών αερίου και εντόπιζε τραυματίες στο πεδίο της μάχης. Υπηρέτησε με τον αμερικανικό στρατό στο Δυτικό μέτωπο για 17 μήνες και πήρε μέρος σε 18 μάχες. Ήταν το πρώτο σκυλί που τιμήθηκε με τον βαθμό του Λοχία. Μετά τον πόλεμο το 1918 επέστρεψε στην Αμερική. Απεβίωσε στις 4 Απριλίου του 1926.

7. Με έναν τέτοιο σκύλο νιώθεις προστασία

Παρά το μικρό σχήμα τους, τα σκυλιά αυτά είναι πολύ καλοί φύλακες. Είναι προστατευτικά με τις οικογένειές τους και γαβγίζουν δυνατά όταν δουν ότι κάποιος δικός τους κινδυνεύει.

8. Είναι από τα καλύτερα στα παιχνίδια και τα τρικ

Χάρη στην ευφυΐα τους τα σκυλιά αυτά είναι εύκολα στην εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτές σκύλων τονίζουν ότι η εκπαίδευση των κουταβιών πρέπει να ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Το είδος αυτό εκπαίδευσης περιλαμβάνει την επιβράβευση του σκύλου μας με λιχουδιές και επαίνους, αλλά και τη διόρθωση όταν αυτός δεν συμμορφώνεται. Επίσης έχουν απίστευτες ικανότητες και μαθαίνουν τρικ και παιχνίδια.

SHARE
MORE ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ