Ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Down ξεπέρασε πολλά προβλήματα ζώντας με σκύλο-θεραπείας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα ζώα-θεραπείας είναι γνωστό ότι κάνουν θαύματα. Η μέθοδος θεραπείας μέσα από την ενεργή συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων ζώων βοηθά σε απίστευτο βαθμό άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με αναπηρίες, με ψυχολογικά προβλήματα, άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, άτομα με βαριές και ανίατες ασθένειες. Τα ζώα αυτά γίνονται οι καλύτεροι φίλοι τους και σε πολλές περιπτώσεις οι πιο κατάλληλοι προστάτες τους.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της 9χρονης Milli Gun, από το Έσεξ της Αγγλίας, η οποία πάσχει από σύνδρομο down αλλά και άλλα προβλήματα.

Οι γονείς της μικρής, ο 44χρονος Steve και η 41χρονη Christina, ήθελαν πολύ να βρουν κάποιο σκύλο που να γίνει ο σκύλος-θεραπείας της κόρης τους.  Να γίνει ο φύλακας άγγελός της και να τη βοηθήσει σε διάφορα προβλήματα που είχε λόγω της αθένειά της, όπως άγχος σε διάφορα θέματα, για παράδειγμα στην επαφή της με άλλους ανθρώπους. Όμως αρχικά ήταν διστακτικοί. Μέχρι που πήγαν στην οργάνωση που έχει σκύλους-θεραπείας Dogs For Good.

Εκεί βρήκαν πολλά σκυλάκια, μεταξύ αυτών και τητ όμορφη Emma, ράτσας λαμπραντόρ. Η Milli φοβόταν από πολύ μικρή τα σκυλιά. Με την Emma τα πράγματα άλλαξαν από την πρώτη κιόλας συνάντηση. Αυτό κάνουν οι σκύλοι-θεραπείας. Η θετική τους ενέργεια και η παρουσία τους είναι μαγικές.

Με τον καιρό η μικρή άρχιζε να αλλάζει. Γινόταν λιγότερο φοβισμένη και με πολύ λιγότερο άγχος στην επαφή της με τους άλλους ανθρώπους. Έγινε πιο κοινωνική. Άρχισε να κάνει πράγματα που πριν δεν έκανε και να έχει μια φυσιολογική ζωή. Το δέσιμο με τη σκυλίτσα ήταν απίστευτο. Οι δυο τους είχαν γίνει αχώριστες.

Ένα επίσης σοβαρό πρόβλημα του κοριτσιού ήταν η εξελισσόμενη βρογχίτιδα που εμφανίστηκε όταν ήταν πολύ μωρό. Έκανε δυο επεμβάσεις στην καρδιά καθώς είχε τρύπα. Και σαν αποτέλεσμα αυτών ήταν να έχει υπέρταση και δυσκολία στην αναπνοή, σε σημείο που να της κόβεται η αναπνοή.

Μαζί με Emma η κατάστασή της βελτιώθηκε. Κάνει πράγματα, ασκήσεις, παιχνίδια και όταν δεν μπορεί να αναπνεύσει κανονικά, γέρνει πάνω στη σκυλίτσα  και χαλαρώνει. Και όταν ρωτάς τη μικρή για την Emma, εκείνη θα πει: “Είναι η καλύτερη φίλη μου”.

Mile91/Ben Langdon

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο