Βρέθηκε παρατημένη στο Χαλάνδρι με σημάδια από δέσιμο στο λαιμό- Ψάχνει να βρει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε άλλη μια φορά. Το να εγκαταλείπεις ένα ζώο είναι κάτι πολύ θλιβερό και άσχημο για εκείνο. Το πετάς στο δρόμο και του αλλάζεις τη ζωή. Μια ζωή που θα είναι σύντομη και αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Δεν μπορεί να μην το ξέρεις εσύ που το πετάς. Το ξέρεις αλλά δεν σε νοιάζει.
Αυτά και πολλά άλλα θα μπορούσαμε να πούμε σε αυτόν που εγκατέλειψε τη σκυλίτσα του, ένα πλάσμα, μόλις 5 κιλά, το οποίο βρέθηκε από κάποια φιλόζωη κυρία στο Χαλάνδρι.
Η εικόνα του του ζώου δεν ήταν καθόλου καλή. Είχε καταρχήν ένα μεγάλο τραύμα σε όλο της το λαιμό. Και για αυτό μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο. Οι γιατροί υπέθεσαν πως από μωρό την είχαν δεμένη και όσο μεγάλωνε, το σκοινί έμπαινε μέσα στο δέρμα της και δημιούργησε τραύμα. Εκτός από αυτό ήταν φανερά ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, γεμάτη τσιμπούρια, ψύλλους, κόπρανα και τζίβες.
Στο ζώο έγινε εξωτερική και εσωτερική αποπαρασίτωση. Επίσης κουρεύτηκε, έκανε μπάνιο κι έγινε περιποίηση της πληγής. Πάρθηκαν δείγματα αίματος για εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα τις επόμενες μέρες. 
Η μικρή που δεν είναι πάνω από 8-12 μηνών θα νοσηλευτεί μέχρι να επουλώσει το τραύμα της. Όμως παράλληλα θα ψάχνει για σπίτι. Είναι φιλική, συνεργάσιμη και κουνάει από χαρά την ουρίτσα της.
Όποιος θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να την υιοθετήσει μπορεί να επικοινωνήσει με  6982005800 – Φένια.
Θα δοθεί στειρωμένη και με την προϋπόθεση της τοποθέτησης microchip από τον νέο κηδεμόνα.
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

blob:https://www.facebook.com/ff5b5fee-f713-4d58-b194-bd95fb94e92c

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο