Αναζητούν αυτόν που παράτησε ζωντανό σκυλάκι μέσα σε σακούλα πάνω σε δρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλο ένα θλιβερό και απάνθρωπο περιστατικό κακοποίησης ζώου διαβάζουμε, αυτή τη φορά στη σελίδα της κ. Άννα Μπερδεση, και πραγματικά λυπούμαστε αφάνταστα με το πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος με κάποιο πλάσμα που δεν του έχει κάνει τίποτα.
Ένας τέτοιος άνθρωπος, ο οποίος είναι δεδομένο ότι έχει μίσος για τα πάντα μέσα του, ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό, παράτησε στις νησίδες της Νέας Φιλαδέλφειας, στην Πλαστήρα, μέσα σε μια σακούλα ένα σκυλάκι ζωντανό.
Το να σχολιάσουμε κάτι είναι εντελώς περιττό. Το μόνο που θα ξαναπούμε είναι ότι δυστυχώς στη χώρα μας σπάνια οι Αρχές βρίσκουν αυτόν που κακοποιεί ζώα, ακόμα και αν είναι κάτω από τη μύτη τους. Γιατί απλά δεν νοιάζονται και δεν υπάρχει κάποια πίεση για αυτό από τους ανώτερούς τους.
Το ζώο, όπως είναι φυσικό, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Για άλλη μια φορά έτρεξαν οι εθελοντές για να το βοηθήσουν. Οι άνθρωποι δηλαδή που το βρήκαν-συγκεκριμένα το εντόπισε ο σκύλος τους- και δεν το προσπέρασαν όπως θα έκαναν οι περισσότεροι, κ. Κώστας Βλαχοκάκαβος, κ. Κωνσταντίνα Χαϊμάνη και η κ. Κική Καραθανάση, η οποία μετέβη εκεί το και παρέλαβε. Το ζώο πήγε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο λόγω πολύ άσχημης κατάστασης. Δυστυχώς δεν είναι καλά στην υγεία του καθώς έχει ηπατική ανεπάρκεια, ανεβασμένες τιμές, με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλοπάθεια.
Οι εθελοντές και φυσικά οι άνθρωποι του κτηνιατρείου προσπαθούν να το σώσουν. Όμως, όπως ξέρουμε, οι εθελοντές είναι εθελοντές και χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Για αυτό, όποιος θέλει να βοηθήσει σε όλη αυτή την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει με τη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου της Νέας Φιλαδέλφειας https://www.facebook.com/filozoikos.neasfiladelphias.1/
Και κάτι επίσης σημαντικό. Οι άνθρωποι που το βρήκαν αλλά και οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου κάνουν έκκληση να εντοπιστεί ο απάνθρωπος που έκανε αυτή την πράξη. Αν κάποιος γνωρίζει ή είδε κάτι, ας μιλήσει. Ο δράστης είναι επικίνδυνος και πρέπει να τιμωρηθεί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο