Η αλήθεια για τον κηδεμόνα του Έκτορα, του σκύλου που μαχαιρώθηκε στη Νίκαια- Επειδή λέγονται πολλά

από Μυρτώ Τζώρτζου
4 Σχόλια
30

Ο σκυλάκος Έκτορας, ο οποίος μαχαιρώθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νίκαια, μας συγκίνησε όλους. Ήταν πραγματικά ένα απίστευτο συμβάν. Ο σκύλος νοσηλεύτηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ, όπου οι κτηνίατροι εκεί έδωσαν αγώνα για να τον σώσουν. Και το κατάφεραν.

Όλες αυτές τις μέρες της νοσηλείας, στα social media γράφτηκαν πολλά. Τόσο για αυτόν που τον μαχαίρωσε αλλά και για τον κηδεμόνα του, τον οποίο δεν είχαμε δει. Δεν υπήρξε φωτογραφία του στα social media. Και δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Και φυσικά, όπως δυστυχώς γίνεται πάντα, άρχισαν τα αρνητικά και γενικά άσχημα σχόλια για αυτόν. Ότι δεν ενδιαφέρθηκε, ότι δεν πήγε να τον δει στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ότι δεν τον θέλει και άλλα πολλά.

Τι αλήθεια συνέβη; Στη σελίδα που είχε γίνει για τον Έκτορα Δικαίωση για τον Έκτορα της Νίκαιας υπάρχει μια ανάρτηση της Evangelia  Tsanopoulou που γράφει τι έχει συμβεί και ποια είναι η αλήθεια. Και καλό είναι να τη διαβάσουμε.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο άνθρωπος που αγκαλιάζει τον Έκτορα είναι ο Ηλίας, ο κηδεμόνας του. Τον κρατάει αγκαλιά και ο σκυλάκος τον έχει γεμίσει φιλιά. Ο Ηλίας δεν έχει Facebook και δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως ήταν παρών κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Και είναι εκείνος που μόλις τον αντίκρυσε ο Έκτορας έκλαιγε και του ζητούσε με το δικό τους τρόπο επικοινωνίας να τον πάρει πίσω στο σπίτι.

Ο Ηλίας είναι χαμηλών τόνων. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν απών και δεν τον ένοιαζε για το σκύλο του και ότι δεν ήταν μαζί του εκεί.

Ο Έκτορας είναι και πάλι σπίτι του, στην οικογένεια που τον έχει μεγαλώσει, με αγάπη, χάδια και πολλή φροντίδα επί 11 συναπτά έτη. Ένα ατυχές συμβάν όπως ο καιρός της 13ης Οκτωβρίου 2020, που οδήγησε τον Έκτορα σε πανικό, στο δρόμο, και εν τέλει στους φερόμενους δράστες, σίγουρα δεν είναι ικανό να χαρακτηρίσει τον Ηλία καθώς του έδινε πάντα αγάπη και φροντίδα.

Ο Έκτορας αυτή τη στιγμή κοιμάται αγκαλιά με τον μπάμπα του και καλύτερό φίλο του, τον Ηλία. Σε λιγες ημέρες θα δημοσιευθούν και άλλες φωτογραφιες του σκύλου.

Και δεν ξεχνάμε. 6.11.2020 Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Δείτε την ανάρτηση:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=143434427500221&set=pcb.694615624501738&type=3&av=195512174180246&eav=Afbj2qp9_19VgrmQB8ti7DYAsLYRmfnJtzfDwb-P8hD-qgVsV3DLgYOZa0sYT0b2kvE&theater&ifg=1

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

 

4 Σχόλια
30

Διαβάστε επίσης

4 Σχόλια

Michaela-Angela Nikolaou 29 Οκτωβρίου, 2020 - 1:26 πμ

Φαίνεται ότι ο Έκτορας αγαπά τον κηδεμόνα του (τα περισσότερα σκυλάκια αγαπούν τον ιδιοκτήτη τους, έστω και αν δεν τους φέρονται σύμφωνα με τους κανόνες ευζωίας….), αλλά προσάπτω στον κηδεμόνα του την έλλειψη ευθύνης για τον γλυκύτατο Έκτορα. Δεν του είχε τσιπάκι, δεν τον πρόσεχε να μην βγει στον δρόμο χωρίς επίβλεψη (θα μπορούσε να τον χτυπήσει αυτοκίνητο, θα μπορούσε να πάθει ότι έπαθε….). Σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά και με την κοινή λογική, δεν πρέπει να βγαίνουν εκτός σπιτιού χωρίς επίβλεψη. Σαφέστατα ο εγκληματίας καθηγητής δεν έχει καμιά δικαιολογία και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά (όπως και ο άλλος “βοηθός”-θρασύδειλα άτομα), αλλά και ο κηδεμόνας του Έκτορα θα πρέπει να πήρε ένα μάθημα…

Reply
Μαρια Παπανικολαου 29 Οκτωβρίου, 2020 - 7:10 μμ

Είχα διαβάσει ότι τον Έκτορα τον είχε στη ταράτσα. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια..
Αν όμως ισχύει αυτό η ευζωία του Έκτορα ήταν ανύπαρκτη.

Reply
El 29 Οκτωβρίου, 2020 - 10:27 μμ

Συνχαριτηρια στους γιατρούς όσο για το κόσμο ότι θέλει λέει άκρη δε βγάζεις από τα λόγια του κόσμου να είστε όλοι καλά ήταν μεγάλη συγκινήσει εύχομαι περαστικά στον Έκτορα και να είναι όλοι η οικογένειά καλα την Αγάπη μου από καρδιάς

Reply
Ελενα Βρεττού 2 Νοεμβρίου, 2020 - 12:57 μμ

Νομίζω ότι είναι σχετικά απλό: Οσοι γνωρίζετε ότι ο κηδεμόνας του Εκτορα κοιμάται μαζί του, (αλήθεια πως το ξέρετε;) πηγαίνετε να το κατεθέσετε ενόρκως. Η δική μου εμπειρία πάντως μετά από 50 χρόνια με σκυλιά, λέει ότι γιά όλα τα σκυλιά που δραπετεύουν υπάρχει αμέλεια ή εξυπνακίστικά του τύπου “ο δικός μου σκύλος δεν φεύγει” γιά να καμαρώσει πόσο υπάκουος είναι σε αυτόν ο σκύλος. Ούτε το παιδί που θεωρητικά καταλαβαίνει δεν εμπιστεύεσαι χωρίς επιτήρηση, θα εμπιστευτείς ένα σκύλο που μπορεί να δεί έναν άλλο σκύλο ή γάτα και να ξαμολυθεί πίσω του; “δεν το έχει ξανακάνει” ακους να λέει ο περίλυπος κηδεμών. Ο δικός μου σκύλος, έκανε κάτι μιά φορά που δεν το είχε ξανακάνει : όρμησε από το ανοικτό παράθυρο σε ένα σαμογέτ που έκαν ειρηνικά τη βόλτα του με τον κηδεμόνα του, στο παρκάκι έξω από το γραφείο μου με δύο απίστευτους πήδους των 3 μέτρων ο καθένας. Ατυχο περιστατικό που ευτυχώς έληξε με 1-2 μέτριες δαγκωνιές που δεν χρειάστηκαν παραπάνω από οξυζενέ. Ουδέποτε ξανα-άφησα το παράθυρο χωρίς εμπόδια μπροστά και μόνον όταν είμαι εκεί. Ο σκύλος μου είναι ένα γλυκύτατο και καθόλου επιθετικό ημίαιμο μαλαμούτ που οι γάτες περνούν από πάνω του και είναι ο ειρηνοποιός μεταξύ των υπόλοιπων 4 σκύλων που έχω. ΑΜΕΛΕΙΑ ανάμικτη με ΑΓΝΟΙΑ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο