Λιβαδειά: Βρήκαν σκυλάκο δεμένο μόνιμα 4 χρόνια, κακοποιημένος, χωρίς νερό και φαγητό- Έτρωγε τις ακαθαρσίες του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια ιστορία κακοποίησης σκύλου μαθαίνουμε αυτές τις μέρες και μας φέρνει και αυτή θλίψη.

Πρόκειται για ένα σκυλάκι σε ένα χωριό της Λιβαδειάς, το οποίο ζούσε δεμένο για 4 χρόνια σε έναν πάσσαλο. Το ζώο είχε αφεθεί χωρίς προστασία, κάτω από την ήλιο και τις βροχές. Χειμώνα, Καλοκαίρι. Μόνο του, να τρώει τα κόπρανά του. Δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει.

Ο άνθρωπος που το έβλεπε ενημέρωσε τους Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τη θλιβερή ιστορία του. Το σκυλί το είχε σκάσει δύο φορές και πήγε σε ένα ένα σπίτι που είχε ένα σκυλάκι για να ζητήσει λίγο φαγητό. Το έπαιρναν πάλι και το έδεναν. Το χτυπούσαν. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε για τέσσερα χρόνια. Ένα απίστευτο βασανιστήριο για το σκύλο. Μια καταδικασμένη ζωή, σε μια φυλακή.

Το επίσης θλιβερό είναι ότι ο κοινοτάρχης του χωριού γνώριζε το περιστατικό αλλά δεν έκανε τίποτα. Το ζώο ήταν από μικρό εκεί. Συνένοχος φυσικά. Για λέμε τα πράγματα όπως είναι. Όπως και οι άλλοι εκεί.

Ο σκύλος, 4 περίπου ετών, ήταν πολύ φοβισμένος. Οι εθελοντές τον πήγαν σε κτηνίατρο. Δεν είχε καθόλου μυϊκή μάζα. Και θετικό σε καλαζάρ. Μόλις 24 κιλά.

Πήγε για φιλοξενία σε πανσιόν. Ξεκίνησε μιλτεφοράν και ζιλαπούρ. Κάνουν όμως έκκληση για το υπόλοιπο μιλτεφοράν, 40 περίπου ml. Όποιος μπορεί να τους το δώσει ας το κάνει. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Όμως αυτό που ο σκυλάκος επίσης χρειάζεται είναι ένα σπίτι. Να μη ζήσει στο κλουβί. Από το μόνιμο δέσιμο στο σκοινί. Είναι κρίμα. Ανοίξτε το σπίτι και την αγκαλιά σας σε ένα τόσο ταλαιπωρημένο ζωάκι. Του αξίζει μια άλλη ζωή.

Για οποιαδήποτε βοήθεια μιλήστε με τους Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers.

Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο