Σέρρες: Η νέα ζωή του αδέσποτου σκυλάκου που είχε παρασυρθεί από τα νερά ποταμού στις πλημμύρες και σώθηκε από την Πυροσβεστική

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο μικρούλης αδέσποτος σκυλάκος Ρίβερ, ο οποίος στις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν πριν από λίγο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και στις Σέρρες, είχε παρασυρθεί από το νερό ποταμού και παραλίγο να πνιγεί αν δεν έτρεχε να τον σώσει η Πυροσβεστική. 

Τότε ήταν και το άσχημο περιστατικό για τους εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ καθώς πλημμύρισε το καταφύγιο αδέσποτων από τη βροχή και κινδύνεψαν τα ζώα εκεί.  

Οι άνθρωποι του ΦΟΣ έσπευσαν να βοηθήσουν ώστε να σωθούν τα ζώα. Μπήκαν μέσα στον πλημμυρισμένο χώρο, περπάτησαν όλη την απόσταση, με το νερό να φτάνει μέχρι το γόνατο, ώστε να πάνε σε κάποια σημεία που τα ζώα είχαν πανικοβληθεί και έκλαιγαν.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά τα ζώα που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, αν δεν είχαν πάει εγκαίρως εκεί οι εθελοντές. Υπήρξαν και κάποια άλλα αδεσποτάκια εκτός καταφυγίου. 

Ένα από αυτά ήταν και μικρός σκυλάκος Ρίβερ, ο οποίος βρέθηκε έξω από το χωριό Κουμαριά, μέσα στον ποταμό Στρυμόνα, να κάνει προσπάθειες να σωθεί παλεύοντας με τα ορμητικά νερά.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Ο Ρίβερ σώθηκε, παραδόθηκε στα μέλη της vets in action, και στη συνέχεια πήγε σε φιλοξενία.

Μία οικογένεια, όταν διάβασε την περιπέτειά του, θέλησε να τον υιοθετήσει. 🧡 Ο τυχερούλης τελικά Ρίβερ βρίσκεται πλέον σε σπίτι όπου τον αγαπούν και τον φροντίζουν.

   

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο