Αμαλιάδα: Εγκατέλειψαν σε άθλια κατάσταση σκύλο Dogo Argentino- Έκκληση να βρεθεί υιοθεσία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λίγους μήνες μετά από τη μετατροπή της κακοποίησης ενός ζώου σε κακουργηματική πράξη, δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι. Κανείς δεν φαίνεται να πτοείται. Κάθε μέρα έχουμε κακοποιήσεις, σκληρές και απίστευτες, και αμέτρητες εγκαταλείψεις. Οι εγκαταλείψεις ζώων είναι το αγαπημένο σπορ του Έλληνα. Δεν θέλω το ζώο μου για τους χ ψ λόγους, το παρατάω. Στους δρόμους, σε βουνά, σε χαράδρες, και όπου αλλού σκεφτεί το μυαλό του ανεύθυνου αυτού ανθρώπου.

Και δεν είναι μόνο τα ημίαιμα που βρίσκονται πεταμένα αλλά και πολλά σκυλιά ράτσας, τα οποία φυσικά αγοράστηκαν με αρκετά χρήματα. Και καταλήγουν στους δρόμους. Τα περισσότερα από αυτά επειδή αρρώστησαν.

Πρόσφατο περιστατικό ένας σκυλάκος, ράτσας Dogo Argentino, ο οποίος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στην Αμαλιάδα. Σκελετωμένος, γεμάτος τσιμπούρια και με δερματικά προβλήματα.

Εκεί όμως που βρέθηκε, δεν τον ήθελαν. Η γειτονιά ήρθε σε επαφή με τη φιλοζωική Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας για να μαζέψει το “επικίνδυνο”, και καλά, ζώο. Ο σκύλος έκανε κάποιες πρώτες εξετάσεις και είναι ύποπτο για καλαζάρ. Ας ελπίσουμε ότι επόμενο τεστ θα βγει αρνητικό.

Ο σκυλάκος είναι 4-5 ετών και πολύ φιλικός. Πρέπει όμως να βρει σπίτι. Τι θα γίνει; Στο δρόμο και πάλι; Δεν θα έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης. Ο κόσμος φοβάται τέτοια ζώα και τους φέρεται επιθετικά. Οπότε καταλαβαίνουμε ποιο είναι το μέλλον του.

Γίνεται έκκληση να βρεθεί κάποιος που θα τον υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα μετά από μια εγκατάλειψη. Να βρεις ένα σπίτι που θα σε αγαπούν. Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στα παρακάτω προφίλ.

Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας | Facebook

Άρτεμις Δημητροπούλου Ψυχολόγος | Facebook

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com  ή  myrto1@hotmail.com

  👁‍🗨Δείτε το σκυλάκο εδώ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο