Την είχαν κουταβάκι μόνιμα δεμένη έξω για να γαβγίζει- Ζει πλέον σε σπίτι και έχει και τη μαξιλάρα της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ιστορία της σκυλίτσας Λίας είναι μια κοινή ιστορία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Μια πονεμένη ιστορία που τη συναντάμε καθημερινά.
Την όμορφη Λία την είχε ένας τσοπάνης. Την είχε για κατοικίδιο; Όχι. Την είχε σαν εργαλείο. Την πήρε κουταβάκι γιατί ήθελε ένα σκυλί για αυλή για να γαβγίζει και να διώχνει τους κλέφτες.
Η κουταβίνα ήθελε μόνο να παίξει, να χαρεί, να νιώσει αγάπη και φροντίδα. Αυτή ήταν η φύση της. Την έδεσε με αλυσίδα για να μάθει να γαβγίζει. Να μην κάνει τίποτα άλλο και να αναγκαστεί να γαβγίζει. Αλλά ούτε και τότε γάβγιζε, δεν έδειχνε επιθετικότητα που εκείνος ήθελε.
Ε, και τι πιο απλό για αυτόν; Αποφάσισε να την ξεφορτωθεί. Ήταν άχρηστη για αυτόν. Τι να το κάνει ένα σκυλί που δεν γαβγίζει. Έτσι αποφάσισε να την πετάξει. Σαν σκουπίδι.
Για καλή της τύχη όμως μια κοπέλα που γνώριζε την ιστορία αυτή ενημέρωσε τους εθελοντές της ομάδας Adespotoulia Xanthis. Και εκείνοι έτρεξαν να την πάρουν πριν την πετάξει, ποιος ξέρει πού.
Την πήραν, την περιέθαλψαν. Την έσωσαν δηλαδή. Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου δεν λέμε; Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Λίας.
Κάποια άνθρωποι, μαθαίνοντας την ιστορία της, θέλησαν να την εντάξουν στην οικογένειά τους και την υιοθέτησαν δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία.
Η σκυλίτσα βρίσκεται πλέον ασφαλής και παίρνει την αγάπη που τόσο της έλειψε. Και έχει και τη μαξιλάρα της που δεν είχε ποτέ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο