Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Εδώ στο στο petpet.news θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Ειδικά τώρα το χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια, η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν. Σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι δεν έχουν κίνδυνο καθώς η φύση τους είναι τέτοια κτλ κτλ, η αλήθεια είναι άλλη. Μεγάλος αριθμός ζώων πεθαίνει το χειμώνα. Γέρικα, άρρωστα αλλά και πολλά αδεσποτάκια δεν καταφέρνουν να ζήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Δυστυχώς ξέρουμε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Τα διώχνουν και είναι επιθετικοί με αυτά.
Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όλο και περισσότερα καταστήματα τα τελευταία χρόνια ανοίγουν τις πόρτες τους στα αδεσποτάκια, ειδικά το χειμώνα. Για να ζεσταθούν και να έχουν φροντίδα. Νερό και φαγητό. Να βρουν εκεί ένα καταφύγιο.
Ένα τέτοιο κατάστημα, όπως βλέπουμε σε ανάρτηση της Vicky Deli, είναι και το Cosmos Sport στη Λαμία. Οι ιδιοκτήτες τους είναι φιλόζωοι και το δείχνουν έμπρακτα. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε μέσα στην είσοδο του μαγαζιού, πάνω στο χαλάκι, να κοιμάται ένα αδεσποτάκι. Στη ζέστη και στην ηρεμία. Υπάρχει καλύτερο καλωσόρισμα από αυτό;
Μπράβο στους ιδιοκτήτες!
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

smart

smart

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο