Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όλο και περισσότερα καταστήματα, όπως βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, γίνονται φιλικά στα αδέσποτα και ανοίγουν τις πόρτες του για αυτά. Είναι πραγματικά μια διαπίστωση που κάνουμε, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν σπάνια έβλεπες μαγαζί που να έβαζε ζωάκια μέσα. Και αν έβαζες, το τι άκουγες…
Για να λέμε όμως και τα πράγματα όπως είναι, η πλειοψηφία των μαγαζιών δεν θέλει τα αδέσποτα. Το ζούμε καθημερινά. Κάποια μάλιστα από αυτά κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν από έξω. Δεν μιλάμε για μέσα. Ειδικά αν πουλάς φαγώσιμα, μέσα δεν επιτρέπονται. Και αυτό είναι κατανοητό. Δεν τα θέλουν ούτε έξω. Πολλοί καταστηματάρχες, συνήθως οι έχοντες ταβέρνα, τα εξοντώνουν συχνά πυκνά με φόλες ώστε να μην πλησιάζουν ζητώντας φαγητό και ενοχλώντας-και καλά- τους πελάτες. Γνωστή ιστορία αυτή από παλιά.
Όμως εμείς ας μείνουμε σε αυτά που αγαπούν τα ζώα και το δείχνουν. Ένα τέτοιο μαγαζί, όπως μαθαίνουμε από την Chrysa Chatzipavli, είναι και το κατάστημα KΑΡΑΚΙΤΣΟΣ, στον Άγιο Ιωάννη, στην Αθήνα. Εδώ θα συναντήσετε ένα πρώην αδεσποτάκι, τη γατούλα Blou Blou, η οποία αράζει στη βιτρίνα και δεν νοιάζεται για τίποτα. Γιατί να νοιαστεί άλλωστε; Αφού έχει φαγητό, νερό, ζεστασιά και προστασία; Η γάτα είναι υιοθετημένη από τον άνθρωπο που έχει το μαγαζί. Το βράδυ που κλείνουν, την παίρνει και πάνε σπίτι.
Δείτε και αυτά:
Ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη έβαλε στην αυλή του διώροφη κατασκευή με 10 σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες – Petpet.news
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο