Βρήκε σπίτι η σκυλίτσα από τη Σκόπελο που την είχαν βρει δεμένη στην παγωνιά χωρίς νερό και φαγητό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα σε όλα τα άσχημα που γίνονται καθημερινά για τα ζώα, θα πρέπει να πούμε ότι γίνονται και καλά. Έχουμε ξαναπεί ότι τα καλά είναι λιγότερα από τα κακά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν καλύτερα. Ίσως όχι τώρα αλλά στο μέλλον.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Το να δείχνεις και τα καλά που συμβαίνουν είναι πολύ σημαντικό. Η τάση, όπως γνωρίζουμε, κυρίως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι να να παρουσιάζουν τις κακοποιήσεις και άλλα θλιβερά πράγματα που γίνονται εις βάρος των ζώων. Είναι γιατί “πουλάνε”. Το κακό “πουλάει” περισσότερο από το καλό. Δυστυχώς έτσι είναι. Και τα ωραία που γίνονται δεν αναφέρονται, δεν προβάλλονται. Έχουμε εκπαιδευτεί στις κακές ειδήσεις. Αυτές περιμένουμε.
Όταν όμως είσαι σε ένα φιλοζωικό site πρέπει να προβάλλεις και τα καλά. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να δουν ότι, ναι, δεν είναι όλα μαύρα. Και ότι αν ενωθούμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Το καλό σου δίνει μια χαρά, σου δίνει μια αισιοδοξία, πώς να το κάνουμε. Ακόμα και μια υιοθεσία ενός ζώου είναι ωραίο να τη δείχνεις. Είναι και μία επιβράβευση των ανθρώπων που προσπάθησαν για αυτό.
Μια λοιπόν ωραία είδηση, που μαθαίνουμε από την εθελόντρια Natasa Straycare Skopelos Lambrogianni, είναι η υιοθεσία μιας ταλαιπωρημένης ψυχούλας. Μιας σκυλίτσας που της άξιζε ένα happy end στη ζωή της.
Πρόκειται για τη Ρηγίνα από τη Σκόπελο. Ένα πανέμορφο πλάσμα που βρέθηκε δεμένη στα χιόνια με μισό μέτρο αλυσίδα, χωρίς νερό και φαγητό. Αυτός που την είχε την είχε υποβάλει στο μαρτύριο αυτό. Ένα σκυλάκι, 12 κιλά, που έλιωνε για χάδια.
Η Ρηγίνα ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της γιατί η κ. Νατάσα την πήρε και την έσωσε από το μαρτύριό της. Πολύ σπουδαίο αυτό. Η σκυλίτσα, στειρωμένη, εμβολιασμένη, ήταν πανέτοιμη να βρει το σπίτι που θα την αγαπούσε πραγματικά και θα τη φρόντιζε. Δεν είναι όμως εύκολη η υιοθεσία ενός ζώου. Αμέτρητα ψάχνουν σπίτι. Ποιο να πρωτοβρεί; Οι εθελοντές το ξέρουν καλά αυτό. Είναι ένα από τα μεγάλα τους προβλήματα. Σώζουν ένα ζώο. Αλλά μετά;
Έτσι ξεκίνησαν οι προσπάθειες. Κοινοποιήσεις και τα σχετικά. Δύσκολα τα πράγματα; Όχι, όταν υπάρχει συνεργασία ανθρώπων για ένα σκοπό. Και στην περίπτωση της σκυλίτσας, όπως βλέπουμε, κάποιοι εθελοντές ένωσαν τις προσπάθειές τους και τα κατάφεραν. Η όμορφη Ρηγίνα βρήκε σπίτι. Μια κυρία, η Μαρία από την Αθήνα, άνοιξε το σπίτι της για αυτή, δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία. Η Ρηγίνα ταξίδεψε από τη Σκόπελο Αθήνα και βρίσκεται πλέον στο σπίτι της. Η φωτογραφία που είναι ξαπλωμένη σε καναπέ και απολαμβάνει τα χάδια της νέας της μαμάς είναι φοβερή. Σε όλα τα ζώα αξίζει μια τέτοια τύχη. Και οι εθελοντές καθημερινά παλεύουν ώστε όλο και περισσότερα ζωάκια να έχουν αυτή την τύχη.
Δείτε την ανάρτηση της Natasa Straycare Skopelos Lambrogianni για την υιοθεσία της σκυλίτσας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο