Τον παράτησαν λόγω εμφάνισης: Ο σκύλος που, από γενετική ανωμαλία, έχει ένα μόνιμο χαμόγελο, ζει πλέον σε σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όλα τα ζώα έχουν ανάγκη από ένα σπίτι όπου θα τα αγαπάνε και θα τα φροντίζουν. Ένα σπίτι που θα νιώθουν ευτυχισμένα και προστατευμένα. Δυστυχώς, όπως ξέρουμε, δεν είναι όλα τυχερά ώστε να τους συμβεί κάτι τέτοιο.
Κάποιοι παράγοντες συχνά είναι αποτρεπτικοί στο να βρει ένα ζώο την αγάπη. Ζώα, για παράδειγμα, που γεννιούνται με κάποιες αναπηρίες ή σπάνιες γενετικές ανωμαλίες που τα κάνουν να φαίνονται αρκετά ασυνήθιστα. Να φαίνονται διαφορετικά από αυτό που έχουμε συνηθίσει, από αυτό λέμε “νορμάλ”. Και εγκαταλείπονται ή μένουν στα αζήτητα κυνοκομείων, πιθανόν για πάντα. Συχνά δε οδηγούνται και σε ευθανασία.
Ένα τέτοιο ασυνήθιστο ζώο είναι και ο σκυλάκος που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Ο Chupey (ή Chupacabra), από την Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος γεννήθηκε με μια παράξενη όψη και με ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ένας σκύλος από διασταύρωση Βulldog και Rottweiler.
Ο Chupey δεν είχε σχεδόν καθόλου γούνα. Είχε πολύ μικρά μάτια, κυρτά αυτιά, μεγάλα δόντια και μεγάλο στόμα, που τον έκαναν να μοιάζει σαν να γεννήθηκε με ένα μόνιμο χαμόγελο.
Ένα ασυνήθιστο σκυλάκι που εγκαταλείφθηκε γιατί ήταν ανεπιθύμητο καθώς φόβιζε αυτούς που το έβλεπαν. Όχι όμως και την 28χρονη εθελόντρια και διασώστρια για πάνω από 10 χρόνια Kaley Carlyle. Η Kaley αυτό αγάπησε πάνω του μόλις τον είδε. Το χαμόγελό του. Το μόνιμο αυτό χαμόγελο, που όπως είπε, της έλιωσε την καρδιά. Τίποτα δεν βρήκε άσχημο ή τρομακτικό σε αυτόν.
Το μόνιμο αυτό χαμόγελο προήλθε από μια γενετική ανωμαλία που έκανε το σκύλο να φαίνεται έτσι. Είχε επίσης και αλωπεκία αλλά και κάποια προβλήματα αλλεργίας.
Η Kayley τον έφερε σπίτι της χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Ήταν κουταβάκι τότε. Η κόρη της, Carson, τον λάτρεψε. Με τον καιρό έγιναν αχώριστοι. Το όνομά του προήλθε από το Τσουπακάβρα, ένα μυθικό ζώο. Μύθοι για την ύπαρξή του υπάρχουν στο Μεξικό, την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Θεωρείτο επικίνδυνο και υποτίθεται πως επιτίθεται σε κατσίκες και αλλά οικόσιτα ζώα, για να τους ρουφήξει το αίμα.
Καμία σχέση φυσικά όλα αυτά με το Chupey, ο οποίος εξελίχθηκε σε ένα υπέροχο πλάσμα. Στην πορεία όμως εμφάνισε και ηπατικά προβλήματα. Αδυνάτισε πολύ, με αποτέλεσμα από την αδυναμία να κοιμάται όλη τη μέρα. Δεν είχε καθόλου δύναμη. Ξεκίνησε θεραπεία και ειδική τροφή. Επίσης λόγω έλλειψης γούνας, έπρεπε να φοράει αντιηλιακό όταν βγαίνει έξω στον ήλιο και ρούχα το χειμώνα.
Η Kayley και η οικογένειά της είναι δίπλα του και κάνουν τα πάντα ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματά του και να ζήσει όπως όλα τα σκυλάκια. Είναι ένας πραγματικός αγκαλίτσας, ένα υπέροχο ζώο.
Ο Chupey είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media. Ο κόσμος τον αγαπάει και θέλει να μαθαίνει νέα του. Η “μαμά” του νιώθει ιδιαίτερα περήφανη και συμβουλεύει να μη σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε ένα τέτοιο ζώο. Ένα ζωάκι με κάποιο πρόβλημα που δύσκολα θα πάρει κάποιος.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

(Picture: Mercury Press)

(Picture: Mercury Press/Caters News)

Instagram, cheers.for.chupey

Instagram, cheers.for.chupey

Chupey (@cheers.for.chupey) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο