Ζούμπερι, Νέα Μάκρη: Γνωστό καφέ αγαπάει πολύ τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αγαπάμε όλα τα ζώα. Όμως μια αδυναμία στις γάτες την έχουμε. Δεν θέλουμε να το κρύψουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με το γνωστό μπαρ «Ινδιάνος» που βρίσκεται στην όμορφη παραλία του Ζούμπερι. Εδώ, αν βρεθείτε, αξίζει να κάτσετε. Είναι η χαρά της γάτας. Ευτυχισμένα φουντωτά τετράποδα περιφέρονται και ομορφαίνουν το περιβάλλον. Αν είστε μόνοι σας και θέλετε να πιείτε τον καφέ σας, απλά καθίστε. Και σε λίγο, μετά την παραγγελία, θα εμφανιστούν οι νέοι σας φίλοι.

Οι άνθρωποι του μαγαζιού του μαγαζιού αφήνουν τις γάτες να σουλατσάρουν μέσα έξω. Και φυσικά να αράζουν όπου θέλουν. Το καλοκαίρι δε που είναι ζέστη οι γάτες είναι μόνιμα σε κάποιο ίσκιο τεντωμένες και δεν δίνουν σε κανέναν και σε τίποτα σημασία. Και καλά κάνουν, εδώ που τα λέμε.

Τα μαγαζιά που αγαπούν και φροντίζουν ζωάκια γίνονται όλο και περισσότερα. Αυτό είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Οι εικόνες με φροντισμένα τετραποδάκια που βρίσκουν μια γωνίτσα να κάτσουν μέσα σε ένα μαγαζί και να προστατευτούν είτε από τη ζέστη είτε από το κρύο του χειμώνα είναι πολύ συγκινητικές. Και ευτυχώς πλέον πολύ συχνές.

Βέβαια παραμένουν εξαιρέσεις καθώς, να μη γελιόμαστε, τα περισσότερα καταστήματα δεν τα θέλουν. Ούτε μέσα στο κατάστημά τους, ούτε απέξω. Πολλά μάλιστα κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν.

Για αυτό και εμείς πρέπει να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους ώστε να συνεχίσουν να βοηθούν τα ζώα, όπως μπορούν. Ακόμα και το γεγονός το ότι ένα μαγαζί δεν διώχνει τα ζώα είναι και αυτό βοήθεια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και αυτά:
Ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη έβαλε στην αυλή του διώροφη κατασκευή με 10 σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες – Petpet.news
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news
Θεσσαλονίκη: Κατάστημα κοσμημάτων φιλοξενεί αδέσποτες γατούλες μέχρι να βρουν σπίτι- Εδώ βλέπετε τη Φρόσω (petpet.news)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο