Αυτή είναι η πιο μικρή γάτα στον κόσμο- Χωράει στην παλάμη μας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το όνομά της είναι Rusty-spotted cat (ερυθρόστικτος αγριόγατος) και πρόκειται για την πιο μικρή γάτα στον κόσμο. Είναι μια πανέμορφη μινιατούρα που ζυγίζει 200 φορές πιο λίγο από ένα λιοντάρι 😯 και χωράει μέσα στην παλάμη μας.

Το συγκεκριμένο είδος ζει στη Σρι Λάνκα και στην Ινδία και είναι ένας από τους «πρωταγωνιστές» του ντοκιμαντέρ «Big Cats» του BBC. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, και τα μάτια του είναι έξι φορές πιο δυνατά από τα δικά μας, έτσι ώστε να μπορούν να βρίσκουν θηράματα μέσα στην πυκνή βλάστηση.

Ο ερυθρόστικτος αγριόγατος μαζί με τη μαυροπόδαρη αγριόγατα θεωρούνται ως οι μικρότερες αγριόγατες του κόσμου. Έχει μήκος από 35 έως 48 εκατοστά και με μήκος της ουράς από 15 έως 30 εκ. Ζυγίζει μόλις 0,9 – 1,6 κιλά. Η κοντή της γούνα είναι γκρίζα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της, με σκούρες κηλίδες στην πλάτη και τα πλευρά, ενώ η κοιλιά της είναι άσπρη με σκούρα στίγματα.

Η απώλεια των οικοτόπων του και η εξάπλωση των καλλιεργειών αποτελούν σοβαρά προβλήματα για το είδος, τόσο στην Ινδία όσο και στη Σρι Λάνκα. Αν και έχουν καταγραφεί σε καλλιεργημένες περιοχές, δεν είναι γνωστό κατά πόσο θα είναι σε θέση να ζήσουν σε τέτοιες περιοχές.  Δυστυχώς έχουν υπάρξει ακόμη και αναφορές για εμπόριο γούνας αυτού του υπέροχου ζώου.

Πληροφορίες από BBC

Species Fact: Rusty-Spotted Cats – Flight To Wonder

Porfell Wildlife Park and Sanctuary/Facebook

Porfell Wildlife Park and Sanctuary/Facebook

Porfell Wildlife Park and Sanctuary/Facebook

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Χαρά Χατζηπαναγιωτου 4 Οκτωβρίου, 2020 - 4:14 μμ

Η κακια και η ηλιθιότητα αυτού που έκανε κάτι τέτοιο είναι χωρις τελος. Ντροπή του

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο