Ξέρετε γιατί στα σκυλάκια μας αρέσει να κρύβονται κάτω από τα κρεβάτια;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ξυπνάτε το πρωί και ο σκύλος σας συνήθως βρίσκεται ήδη πάνω σας ή τρέχει γύρω από το κρεβάτι χαρούμενος και έτοιμος για τη νέα του μέρα. Κάποιες όμως φορές τον βρίσκετε κάτω από το κρεβάτι. Και όχι μόνο το πρωί αλλά και άλλες ώρες της μέρας. Ξαφνικά εξαφανίζεται και εσείς ψάχνετε να τον βρείτε. Και αυτός είναι κάτω από το κρεβάτι σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η θέση αυτή είναι μια από τις αγαπημένες των σκύλων. Υπάρχει για αυτό εξήγηση; Φυσικά ναι.😺

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν αυτή τη συμπεριφορά ως συμπεριφορά σιγουριάς, κάτι που σημαίνει ότι στο σημείο αυτό το ζώο νιώθει ότι δεν κινδυνεύει από τίποτα. Οπότε είναι ένα σίγουρο και άνετο μέρος για να κάτσει και να κοιμηθεί. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο σκύλος κάθεται κάτω από άλλα μέρη, σκοτεινά και μικρά, σαν φωλιές. Οι σκύλοι επίσης βρίσκουν τα μέρη αυτά ζεστά. Επίσης το χαλί σε αυτά τα σημεία είναι καλύτερο γιατί δεν το πατάει κανείς.

Αν τώρα εσείς θέλετε να φτιάξετε κάτι ανάλογο με το μέρος κάτω από το κρεβάτι, μπορείτε να το κάνετε δημιουργώντας με τη φαντασία σας έναν ανάλογο χώρο, σκοτεινό, ήσυχο, στρώνοντας εκεί μια κουβέρτα ώστε να είναι το ζωάκι σας ζεστό το χειμώνα.

Οι ειδικοί βέβαια εφιστούν την προσοχή μας καθώς ένας άλλος λόγος για αυτή τη συμπεριφορά των ζώων είναι το στρες ή ο πόνος που προκαλεί μια αρρώστια. Οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δείτε το σκύλο σας ξαφνικά να αρχίσει να κρύβεται κάτω από το κρεβάτι ή σε σκοτεινά μέρη. Ενδεχομένως κάτι να τον ενοχλεί ή να τον πονάει. Αυτή είναι μια τυπική συμπεριφορά των ζώων, να κρύβονται δηλαδή όταν είναι άρρωστα.😢

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση να αντιδράει έτσι το σκυλάκι σας, όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι ή έχετε κάποιο πάρτι. Πολλά ζώα αι νιώθουν πολύ άβολα με τον κόσμο και τη φασαρία.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο